Κόσμος

Γουατεμάλα: 15 νεκροί και 500.000 πληγέντες από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 7 τραυματίστηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τις κατολισθήσεις που έχουν σημειωθεί από τις αρχές του Μαΐου στη Γουατεμάλα, όπου περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι έχουν πληγεί, σύμφωνα η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της χώρας.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται μια γυναίκα και τα έξι παιδιά της, όπως και τρία ανήλικα αδέλφια σε δύο χωριά αυτοχθόνων, διευκρίνισε η υπηρεσία Συντονισμού για τον Περιορισμό των Φυσικών Καταστροφών (Conred).

Βροχές συνοδευόμενες από ισχυρούς ανέμους προκάλεσαν κατολισθήσεις, πλημμύρες, την κατάρρευση υποδομών και κατασκευών στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αυτής της κεντρικής Αμερικής.

Η Conred διευκρίνισε ότι 930 κατοικίες υπέστησαν ζημιές, όπως και 8 σχολικά ιδρύματα, περισσότεροι από 80 δρόμοι και 7 γέφυρες, 3 εκ των οποίων καταστράφηκαν τελείως.

Οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι αυτές στις οποίες βρίσκονται πληθυσμοί ιθαγενών, οι οποίοι είναι οι πιο ευάλωτοι στις φυσικές καταστροφές. Σχεδόν το 60% των 17 εκατομμυρίων κατοίκων της Γουατεμάλας ζει σε συνθήκες φτώχειας.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν το 2021 τον θάνατο 35 ανθρώπων, ενώ 3 αγνοούνται, τον τραυματισμό 17, ενώ οι πληγέντες από αυτές ανέρχονται σε περίπου 1,5 εκατομμύριο. Σχεδόν 12.000 άνθρωποι χρειάστηκε τη χρονιά αυτή να απομακρυνθούν από πληγείσες περιοχές.

Η εποχή των βροχών, η οποία εκτείνεται από τον Μάιο ως τον Νοέμβριο, προκαλεί κάθε χρόνο τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων στην κεντρική Αμερική, μια από τις περιοχές που είναι από τις πιο ευάλωτες στις κλιματικές αλλαγές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κρίστα Πάικ: Θρίλερ με την εκτέλεσή της στο Τενεσί – Επέζησε από 2 θανατηφόρες ενέσεις και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο
Οι δικηγόροι της καταγγέλλουν πως ο τρόπος με τον οποίο εξελισσόταν η εκτέλεση παραβίαζε το συνταγματικό δικαίωμά της να μην υποστεί «σκληρή τιμωρία»
Κρίστα Πάικ 5
H ισραηλινή αεροπορική εταιρεία El Al ξαναρχίζει τις πτήσεις προς το Ντουμπάι
Λίγες ώρες νωρίτερα πτήση της Flydubai των Εμιράτων, από το Ντουμπάι με προορισμό το Τελ Αβίβ έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Σαουδική Αραβία έπειτα από απόπειρα του συγκυβερνήτη να ρίξει το αεροσκάφος
Αεροσκάφος της El Al Airlines απογειώνεται από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ
Ο Νετανιάχου υποδέχθηκε τους επιβάτες της Flydubai – Η αγκαλιά με τον «ήρωα» που φορούσε μπλούζα γεμάτη αίματα
«Άρπαξα τα χειριστήρια και άρχισα να τα τραβάω», είπε και εξήγησε ότι ήξερε τι έπρεπε να κάνει επειδή παρακολουθεί τη σειρά «Mayday» που αναλύει αεροπορικά δυστυχήματα
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου υποδέχθηκε τους επιβάτες της πτήσης της Flydubai
54