Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Γουχάν: Ήξεραν από το 2019 για τον κορονοϊό αλλά πίεζαν τους γιατρούς να λένε ψέμματα

Γουχάν: Ήξεραν από το 2019 για τον κορονοϊό αλλά πίεζαν τους γιατρούς να λένε ψέμματα

Αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για τον κορονοϊό και τις προσπάθειες συγκάλυψης από την Κίνα θα προβληθεί απόψε από το βρετανικό ITV.

Μια αποκάλυψη σοκ φέρνει στο φως το ITV όσον αφορά στο ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού που ξεκίνησε από την Κίνα και συγκεκριμένα από την Γουχάν. Κατέγραψαν κρυφά κινέζους γιατρούς να ομολογούν ότι γνώριζαν πόσο θανατηφόρος είναι ο κορονοϊός και πόσο μεταδοτικός είναι αλλά και ότι τους ζητούσαν οι αρχές να λένε ψέμματα. 

Όλα αυτά από τον Δεκέμβριο του 2019 πριν δηλαδή η Κίνα κάνει γνωστό σε όλο τον κόσμο και στον ΠΟΥ στα μέσα Ιανουαρίου για τον ιό που βασανίζει όλο τον πλανήτη.

Είχαν από τότε καταλάβει ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά η εντολή στα νοσοκομεία ήταν να μην λένε την αλήθεια.

Οι νέες αυτές μαρτυρίες θα προβληθούν απόψε στο βρετανικό ITV σε ντοκιμαντέρ με τίτλο: Πανδημία: Ο ιός που συγκλόνισε τον Κόσμο.

Και όλα αυτά την στιγμή που κλιμάκιο του ΠΟΥ βρίσκεται στην Γουχάν προκειμένου να ερευνήσει την προέλευση του κορονοϊού.

Η Κίνα ενημέρωσε πρώτη φορά τον ΠΟΥ για 27 κρούσματα της ασθένειας στις 31 Δεκεμβρίου του 2019 χωρίς να έχει κάνει αναφορά σε θανάτους έως τα μέσα Ιανουαρίου του 2020.

 

Τους κινέζους γιατρούς κατέγραψε σε βίντεο κρυφά ένας ερασιτέχνης δημοσιογράφος να λένε ότι γνώριζαν πολύ καιρό ότι ο ιός είναι φονικός.

Ένας από αυτούς είπε: «Στα τέλη Δεκεμβρίου ή αρχές Ιανουαρίου συγγενής φίλου μου πέθανε από τον ιό. Πολλοί από εκείνους που ζούσαν μαζί του μολύνθηκαν».

Στις 12 Ιανουαρίου, ο ΠΟΥ ανακοίνωνε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο και τόνιζει ότι είχε επαρκείς διαβεβαιώσεις από τις κινεζικές αρχές.

«Ξέραμε ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αλλά σε σύσκεψη στο νοσοκομείο μας είπαν να μην πούμε τίποτα», είπε ένας άλλος γιατρός.

Στις 21 Ιανουαρίου ο ΠΟΥ εξέδωσε την πρώτη του έκθεση για τον ιό και τότε ο κορονοϊός είχε μολύνει τουλάχιστον 278 ανθρώπους στην Κίνα και είχε εξαπλωθεί σε άλλες τρεις χώρες.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις