Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Huawei: Καταγγελίες για παράνομη συνεργασία ΗΠΑ – Καναδά για την σύλληψη της γοα

Huawei: Καταγγελίες για παράνομη συνεργασία ΗΠΑ – Καναδά για την σύλληψη της γοα

Νέα στοιχεία προκύπτουν για την σύλληψη της κόρης του ιδρυτή της Huawe και οικονομικής διευθύντριας της εταιρείας, τον Δεκέμβριο του 2018. Σύμφωνα με τους δικηγόρους της. η αστυνομία του Καναδά μοιράστηκε παρανόμως με τις αμερικανικές αρχές τα δεδομένα από το κινητό τηλέφωνο της Ουάνγκζου.

Οι δικηγόροι του μεγαλοστελέχους της Huawei επιθυμούν να ασκήσουν πίεση στις καναδικές αρχές προκειμένου η πελάτισσά τους να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ.

Ανέφεραν χθες Πέμπτη ότι οι καναδικές αρχές διεξήγαγαν «μυστική έρευνα» εναντίον της Μενγκ Ουάνγκζου για λογαριασμό του FBI.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Μενγκ ότι βοήθησε το Ιράν να παραβιάσει τις οικονομικές κυρώσεις που του έχει επιβάλει η Ουάσινγκτον και ότι είπε ψέματα στις αμερικανικές τραπεζικές αρχές. Τις κατηγορίες αυτές απορρίπτουν οι δικηγόροι της Μενγκ.

Οι Καναδοί εισαγγελείς, σε γραπτές τους δηλώσεις προς το δικαστήριο, επεσήμαναν ότι οι καναδικές αρχές απλώς ακολούθησαν την κανονική διαδικασία.

Εννέα ημέρα μετά τη σύλληψη της Μενγκ οι κινεζικές αρχές συνέλαβαν έναν Καναδό πρώην διπλωμάτη και ένα επιχειρηματία, μία κίνηση την οποία η Οτάβα χαρακτήρισε αντίποινα. Επίσης η Κίνα καταδίκασε σε θάνατο δύο άλλους Καναδούς που κρίθηκαν ένοχοι για διακίνηση ναρκωτικών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις