Κόσμος

Η Air Moldova ζητά να αρχίσουν και πάλι οι πτήσεις προς τη Ρωσία

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Μολδαβίας, η εταιρεία Air Moldova, ελπίζει ότι θα ξαναρχίσει τις πτήσεις μεταξύ Κισινάου και Μόσχας από την 1η Οκτωβρίου, τις οποίες είχε διακόψει με αφορμή την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

«Η απόφαση αυτή είναι το αποτέλεσμα αμέτρητων αιτημάτων από πολίτες της Μολδαβίας που ζουν στη Ρωσία και θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Η επανάληψη των δρομολογίων πρέπει να εγκριθεί από τη ρυθμιστική αρχή αεροπλοΐας της Μολδαβίας. Καθώς ο ουκρανικός εναέριος χώρος έχει κλείσει, η πορεία που θα ακολουθούν τα αεροπλάνα θα είναι σημαντικά μεγαλύτερη από εκείνη που ίσχυε πριν από τον πόλεμο. Η ρυθμιστική αρχή διευκρίνισε ότι θα εξετάσει το αίτημα της Air Moldova «από την άποψη της ασφάλειας και της προστασίας των καταναλωτών».

Οι αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ της Ευρώπης και της Ρωσίας μειώθηκαν δραματικά μετά την εισβολή, καθώς και οι δύο πλευρές έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους η μία για τα αεροπλάνα της άλλης. Από τότε πραγματοποιούνται ελάχιστες πτήσεις, μέσω αεροδρομίων εκτός της ΕΕ, όπως της Κωνσταντινούπολης, του Βελιγραδίου και του Ντουμπάι.

Η Μολδαβία έκλεισε επίσης τον εναέριο χώρο της μετά την εισβολή αλλά τον ξανάνοιξε εν μέρει ένα μήνα αργότερα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αστυνομική εισβολή στο αντιπολιτευόμενο τηλεοπτικό κανάλι TELE1 στην Τουρκία - Συνελήφθη ο διευθυντής, κατηγορείται για «κατασκοπεία»
Ο διευθυντής του τηλεοπτικού δικτύου, ο οποίος μεταξύ άλλων κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ του προφυλακισμένου δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου και υπέρ ξένων υπηρεσιών
Αστυνομική επιχείρηση σε τουρκικό κανάλι
Βέβαιος ο Τραμπ πως το Ισραήλ δεν θα προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη – «Δεν θα συμβεί επειδή έδωσα τον λόγο μου στις αραβικές χώρες»
Η Κνέσετ ψήφισε υπέρ της συζήτησης δύο νομοσχεδίων που επεκτείνουν την ισραηλινή κυριαρχία στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος που κατελήφθη στον πόλεμο του 1967
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνει το σχέδιο ειρήνης για την Γάζα
Ο Τραμπ δεν αποκλείει να συναντηθεί με τον Πούτιν παρότι ακύρωσε το ραντεβού της Βουδαπέστης
Αλλά και ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου είπε από την πλευρά του ότι «ο διάλογος είναι πάντα προτιμότερος από την αντιπαράθεση, τις διαμάχες, πολλώ δε μάλλον από τον πόλεμο»
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
Στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά στη Γαλλία από την κακοκαιρία «Benjamin» - Ένας Γερμανός τουρίστας βρέθηκε νεκρός στην Κορσική
Το θύμα κολυμπούσε με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους, όταν παρασύρθηκαν από την ξαφνική άνοδο της στάθμης του ποταμού, που «φούσκωσε» από τις καταιγίδες
Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη Γαλλία