Κυριακή, 25 Φεβ.
16oC Αθήνα

Η Αχέντ Ταμίμι στη λίστα με τους Παλαιστίνιους που αποφυλακίζει το Ισραήλ – Ποια είναι η 22χρονη ακτιβίστρια

Η Αχέντ Ταμίμι στη λίστα με τους Παλαιστίνιους που αποφυλακίζει το Ισραήλ – Ποια είναι η 22χρονη ακτιβίστρια
Reuters

Η Αχέντ Ταμίμι είναι στη λίστα με τους προς αποφυλάκιση Παλαιστίνιους κρατούμενους στο Ισραήλ. Η 22χρονη ακτιβίστρια είχε συλληφθεί πρόσφατα για «υποκίνηση σε βία» μέσω των social media.

Ανάμεσα στους επιπλέον 50 Παλαιστίνιους που αναμένεται να αποφυλακιστούν, μετά την παράταση για άλλες δύο ημέρες της εκεχειρίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, συμπεριλαμβάνεται και η νεαρή Αχέντ Ταμίμι.

Μέχρι στιγμής, έχουν απελευθερωθεί 150 Παλαιστίνιες γυναίκες και ανήλικοι, ενώ από την άλλη, η Χαμάς έχει απελευθερώσει σε αντάλλαγμα 51 ομήρους.

Το όνομα της 22χρονης ακτιβίστριας Αχέντ Ταμίμι ήταν την Τρίτη 28 Νοεμβρίου στον κατάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα το ισραηλινό Υπουργείο Δικαιοσύνης, σχετικά με τους Παλαιστίνιους κρατουμένους που αναμένεται να απελευθερωθούν τα επόμενα 24ωρα.

 

Το 2017, η τότε 16χρονη Παλαιστίνια είχε καταδικαστεί σε οκτώ μήνες φυλάκιση επειδή χαστούκισε και κλώτσησε έναν Ισραηλινό στρατιώτη.

Το περιστατικό είχε καταγραφεί σε βίντεο, κάνοντας τότε τον γύρο του διαδικτύου:

Η Ταμίμι συνελήφθη πρόσφατα και πάλι από τις αρχές του Ισραήλ, για υποκίνηση σε βία από τα social media, μετά τη σφαγιαστική επίθεση της Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου.

φωτογραφίες Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις