Κόσμος

Η CEO των New York Times απαντάει στον Τραμπ: H εταιρεία «δεν θα πτοηθεί»

«Η αγωγή είναι αβάσιμη - Δεν έχει καμιά θεμιτή νομική διεκδίκηση» πρόσθεσε
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εκτός από την απάντηση που έδωσε η ομάδα των δημοσίων σχέσεων των New York Times, αποφάσισε να μιλήσει και η CEO της εφημερίδας, Μέρεντιθ Κόπιτ Λέβιεν, για την αγωγή ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Aμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε βάρος της, λέγοντας πως η εταιρεία «δεν θα πτοηθεί» από τέτοιες τακτικές.

Η αγωγή αυτή προς τους New York Times είναι η πιο πρόσφατη από τις πολλές νομικές επιθέσεις του Τραμπ σε μέσα ενημέρωσης κατά την διάρκεια της δεύτερης θητείας του, στις οποίες περιλαμβάνεται και αυτή τον Ιούλιο, σε βάρος της Wall Street Journal για δυσφήμηση.

Η αγωγή είναι νομικά αβάσιμη, δήλωσε η Λέβιεν σε συνέδριο των Financial Times χθες, Τετάρτη (17/9/2025), σε σχόλιά της για τα οποία η εφημερίδα αναφέρει πως είναι η πρώτη δημόσια δήλωσή της για το θέμα.

«Η αγωγή είναι αβάσιμη. Δεν έχει καμιά θεμιτή νομική διεκδίκηση. Πιστεύω πως σκοπός της είναι να φιμώσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία, να αποτρέψει το είδος του βασισμένου στα γεγονότα ρεπορτάζ για το οποίο είναι γνωστοί οι Times και άλλοι δημοσιογραφικοί θεσμοί».

Η ίδια πρόσθεσε: «Υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα εγχειρίδιο κατά του Τύπου … Οι New York Times δεν θα πτοηθούν απ’ αυτό».

Ο Λευκός Οίκος βέβαια δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχόλιο και φαίνεται να υπάρχει ακόμα δρόμος για να λυθεί αυτή η διαμάχη.

Στην αγωγή που κατέθεσε τη Δευτέρα, ο Τραμπ κατηγορεί την εφημερίδα ότι δημοσίευσε με δόλο άρθρα και ένα βιβλίο γεμάτο «απεχθείς διαστρεβλώσεις και χαλκεύματα για τον Πρόεδρο Τραμπ».

Σε απάντηση σε αίτημα του Ρόιτερς για σχόλιο σχετικά με την προσφυγή του Τραμπ, η εφημερίδα δήλωσε την Τρίτη ότι η αγωγή του δεν περιέχει καμιά θεμιτή νομική διεκδίκηση και έχει στόχο να φιμώσει και να αποθαρρύνει το ανεξάρτητο ρεπορτάζ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
CNΝ για Ursa Major: Το ρωσικό πλοίο, που βυθίστηκε ανοιχτά της Ισπανίας, ίσως μετέφερε πυρηνικούς αντιδραστήρες στη Βόρεια Κορέα
Tο ρωσικό φορτηγό πλοίο, εικάζεται ότι μετέφερε δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες για υποβρύχια, βυθίστηκε έπειτα από μια σειρά εκρήξεων κάτω από ανεξήγητες συνθήκες περίπου 60 μίλια ανοικτά των ισπανικών ακτών.
Το πλοίο Ursa Major
Η «νοσηρή εμμονή» του Τζέι ντι Βανς με τη σύζυγό του Ούσα ενώ ήταν με άλλη γυναίκα: «Θα την παντρευτώ ή θα μείνω εργένης για πάντα»
Οι αποκαλύψεις για τη σύζυγό του και όσα διηγείται στα απομνημονεύματα του με τίτλο «Communion: Finding My Way Back to Faith», που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις 16 Ιουνίου 2026
Ο Τζέι Ντι Βανς με τη γυναίκα του Ούσα