Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Η Ελλάδα είχε… ξαναδεί το 2021 το έργο της απειλής για βόμβα σε αεροσκάφος της Ryanair

Η Ελλάδα είχε… ξαναδεί το 2021 το έργο της απειλής για βόμβα σε αεροσκάφος της Ryanair

Η Ελλάδα έχει ξαναζήσει άλλη μια φορά το θρίλερ της απειλής για βόμβας σε αεροσκάφος της Ryanair. Σήμερα στις ελληνικές αρχές σήμανε συναγερμός για την απειλή ύπαρξης βόμβας σε αεροσκάφος της Ryanair που πετούσε από την Πολωνία με προορισμό την Αθήνα.

Το θρίλερ βέβαια, είχε αίσιο τέλος. Το αεροσκάφος της Ryanair προσγειώθηκε στην Αθήνα και οι έρευνες έδειξαν ότι δεν υπήρχε καμία βόμβα.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που τις ελληνικές αρχές απασχόλησε η απειλή για βόμβα σε αεροσκάφος της εν λόγω εταιρείας. Βέβαια σε εκείνη την πρώτη φορά εκεί το σενάριο ήταν διαφορετικό. Και τότε βέβαια, δεν υπήρχε καμία βόμβα, αλλά εκείνη η ιστορία ήταν τελείως διαφορετική. Η Αθήνα πάντως, είχε… εμπλοκή στην υπόθεση.

«Στημένη» ιστορία από την Λευκορωσία

Τον Μάιο του 2021, η Λευκορωσία είχε υποχρεώσει ένα αεροσκάφος της Ryanair, που είχε ξεκινήσει από το «Ελ. Βενιζέλος», να προσγειωθεί στο Μινσκ. Επίσημη αιτία ήταν η απειλή για ύπαρξη βόμβας.
Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Αθήνα με προορισμό το Βίλνιους της Λιθουανίας. Στην Αθήνα σήμανε φυσικά συναγερμός διότι το αεροπλάνο της Ryanair είχε αναχωρήσει από το Ελευθέριος Βενιζέλος με προορισμό την Λιθουανία.

Τελικά αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχε καμία βόμβα στο αεροσκάφος και όλα είχαν… στηθεί από την κυβέρνησης της Λευκορωσίας.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεκσάντρ Λουκασένκο υποστήριξε τότε πως οι υπηρεσίες της χώρας του δέχθηκαν πληροφορίες ότι υπήρχε βόμβα στο αεροσκάφος που είχε απογειωθεί από το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Πάνω από την Λευκορωσία σηκώθηκαν μαχητικά και ανάγκασαν το αεροσκάφος τηςε\ Ryanair να προσγειωθεί στο Μινσκ.

Βόμβα φυσικά δεν βρέθηκε μέσα στο αεροσκάφος. Βρέθηκαν όμως, δυο επιβάτες ανεπιθύμητοι στον Λουκασένκο.
Μετά την προσγείωση άνδρες της αστυνομίας συνέλαβαν τον δημοσιογράφο Ρομάν Ποτάσεβιτς κα την σύντροφό του. Ο δημοσιογράφος ασκούσε σκληρή αντιπολίτευση στο καθεστώς Λουκασένκο και ήταν φυσικά και πολέμιος του αδελφικού φίλου του Λευκορώσου προέδρου, του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όλοι είπαν ότι η απειλή για βόμβα στήθηκε για να προσγειωθεί το αεροπλάνο της Ryanair στο Μινσκ και να συλληφθούν οι δυο αντιφρονούντες. Η κυβέρνηση Λουκασένκο, βέβαια… έκανε την πάπια και αρνήθηκε τα πάντα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις