Κόσμος

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει επιπλέον εμβόλια και από τη Moderna

Μετά τη Pfizer και τη BioNTech, η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε νέα συμφωνία και με τη Moderna για την αγορά επιπλέον δόσεων από το εμβόλιο της εταιρίας κατά του κορονοϊού. Αυτή τη φορά αγοράζει άλλες 150 εκατ. δόσεις.

Την ανακοίνωση για τη συμφωνία με τη Moderna έκανε η Κομισιόν, μόλις λίγες ώρες αφού έγινε γνωστό ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε συμφωνήσει για την αγορά άλλων 200 εκατομμυρίων δόσεων από το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech.

Click4more Pfizer και BioNTech δίνουν ακόμη 200 εκατ. εμβόλια στην Ε.Ε.

Η συμφωνία που ανακοίνωσε η Κομισιόν με τη Moderna αγορά στην προμήθεια φέτος 150 εκατ. επιπλέον δόσεων του εμβολίου. Έτσι, σχεδόν διπλασιάζει τον αριθμό των δόσεων που έχει εξασφαλίσει για το 2021 από την εταιρεία.

Βάσει της συμφωνίας, η οποία επιβεβαίωσε πληροφορίες που είχαν μεταδοθεί τη Δευτέρα από το Reuters, η ΕΕ έχει επίσης επιλογή να αγοράσει άλλες 150 εκατομμύρια δόσεις το 2022.

Η ΕΕ έχει ήδη κλείσει για φέτος 160 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna. Οι παραδόσεις άρχισαν τον Ιανουάριο με στόχο μέχρι το τέλος Μαρτίου να έχουν παραδοθεί 10 εκατομμύρια δόσεις, αν και έχουν υπάρξει μερικές καθυστερήσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η εξήγηση Ντόναλντ Τραμπ για τη νέα μελανιά στο χέρι του: «Το χτύπησα στο τραπέζι, είναι παρενέργεια της ασπιρίνης»
«Όταν παίρνεις τη μεγάλη ασπιρίνη, σου λένε ότι θα έχεις μώλωπες. Ο γιατρός μου είπε: "Δεν χρειάζεται να την παίρνετε, κύριε, είστε πολύ υγιής". Αλλά εγώ απάντησα: "Δεν παίρνω κανένα ρίσκο"»
H μελανιά στο χέρι του Τραμπ
Ο Τραμπ κάνει αγωγή στην JPMorgan και ζητάει 5 δις δολάρια γιατί του έκλεισαν τους λογαριασμούς του
Η τράπεζα υποστηρίζει ότι «δεν κλείνει λογαριασμούς για πολιτικούς ή θρησκευτικούς λόγους» αλλά «επειδή προκαλούν νομικούς ή ρυθμιστικούς κινδύνους για την εταιρεία»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS 6