Κόσμος

Η Γαλλία θέλει να απελαύνει ακόμα και παιδιά μετανάστες αν “διαπράξουν σοβαρές πράξεις”

Αν οποιοσδήποτε μετανάστης διαπράξει “σοβαρές πράξεις” τότε κινδυνεύει με απέλαση από τη Γαλλία ανεξάρτητα από την ηλικία του.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν σημείωσε για τους μετανάστες πως η γαλλική κυβέρνηση ευελπιστεί να καταστήσει εφικτή την απέλαση “κάθε αλλοδαπού”, ο οποίος “έχει διαπράξει σοβαρές πράξεις” αίροντας τον όρο της ηλικίας άφιξης στη Γαλλία, σε συνέντευξη στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Le Monde.

“Σήμερα, ένας αλλοδαπός που έχει διαπράξει σοβαρές πράξεις δεν μπορεί να απελαθεί εφόσον πληροί ορισμένες προϋποθέσεις, όπως η άφιξη στην εθνική επικράτεια πριν από την ηλικία των 13 ετών”, είπε ο υπουργός.

“Θέλουμε να επιτρέψουμε την απέλαση οποιουδήποτε αλλοδαπού κριθεί ένοχος για τη διάπραξη σοβαρής πράξης από τα δικαστήρια, όποια και αν είναι η κατάσταση που αφορά την παρουσία του στην εθνική επικράτεια”, πρόσθεσε.

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε, να τροποποιήσουμε και να βρούμε συμβιβασμούς με τους LR (τους Ρεπουμπλικανούς, το συντηρητικό κόμμα), τους κεντρώους και ακόμη και με μέρος της αριστεράς» για να εγκριθεί αυτός ο νόμος, συνέχισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Λάρι Σάμερς παραιτήθηκε από το ΔΣ της OpenAI μετά τις αποκαλύψεις για σχέσεις με τον Επστάιν
Η ανακοίνωσηση ήρθε μερικές ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση από το Κογκρέσο εγγράφων που δείχνουν ότι διατηρούσε στενή σχέση με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Επστάιν
Λάρι Σάμερς
Ουκρανία: 20 νεκροί από ρωσικά πλήγματα την ώρα που ο Ζελένσκι αναζητά διπλωματική διέξοδο στην Τουρκία
Τουλάχιστον 20 νεκροί και περισσότεροι από 60 τραυματίες σε μεγάλη επίθεση στα δυτικά της Ουκρανίας, την ώρα που ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προσπαθεί στην Τουρκία να «αναβιώσει» την ειρηνευτική διαδικασία
Οι συνέπειες των ρωσικών βομβαρδισμών στην Ουκρανία
Η Βουλή της Ιταλίας ενέκρινε ιστορικό νόμο για τη σεξουαλική βία - «Δεν υπάρχει συναίνεση αν δεν είναι ελεύθερη και επίκαιρη»
«Οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη πραγματοποιείται χωρίς να υπάρχει ελεύθερη και επίκαιρη συναίνεση του εμπλεκόμενου ατόμου, συνιστά αδίκημα σεξουαλικής βίας», αναφέρεται στον σχετικό νόμο
Τζόρτζια Μελόνι