Τρίτη, 23 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Η Μαρίν Λε Πεν πούλησε 2,5 εκ. ευρώ την έπαυλη του πατέρα της γνωστή ως La Bonbonniere

Η Μαρίν Λε Πεν πούλησε 2,5 εκ. ευρώ την έπαυλη του πατέρα της γνωστή ως La Bonbonniere
ΦΩΤΟ Reuters

Στη Γαλλία η Μαρίν Λε Πεν πούλησε την περίφημη έπαυλη της οικογένειας, για την οποία ήταν σε σύγκρουση με τον πατέρα της, τον 96χρονο Ζαν Μαρί Λε Πεν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Liberation», η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λε Πεν πούλησε την έπαυλη του πατέρα της, Ζαν Μαρί Λε Πεν, γνωστή ως «La Bonbonnière» (Μπομπονιέρα).

Tο σχετικό δημοσίευμα που επικαλείται το γαλλικό περιοδικό «Challenges» υποστηρίζει ότι πρόκειται για μία βίλα 300 τ.μ. με εννέα δωμάτια στους δύο ορόφους της.

Η έπαυλη του πατριάρχη της γαλλικής Ακροδεξιάς διαθέτει, επίσης, πισίνα και ένα κτίσμα 54 τ.μ. σε οικόπεδο 1.600 τ.μ., στην περιοχή Rueil-Malmaison.

Σύμφωνα πάντα με τις πηγές του περιοδικού «Challenges», η οικογένεια Λε Πεν πούλησε τη βίλα, όπου ζει ο 96χρονος Ζαν Μαρί, ο οποίος έχει τεθεί «υπό καθεστώς νομικής κηδεμονίας» για ιατρικούς λόγους.

Το κτίριο αγόρασε εταιρεία που ανήκει στον υπερσυντηρητικό δισεκατομμυριούχο Στέριν και τον διαχειριστή του επενδυτικού του ταμείου, Otium Capital, έναντι 2,5 εκατ. ευρώ.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι η Μαρίν Λε Πεν, το κόμμα της οποίας θριάμβευσε στις Ευρωεκλογές, χειρίστηκε μαζί με την αδελφή της Γιαν τις διαπραγματεύσεις, καθώς ο πατέρας τους είναι πολύ αδύναμος.

Ο Στέριν, όπως σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα, βοήθησε τη Λε Πεν στη συγκέντρωση χρημάτων στο πλαίσιο της προεδρικής εκστρατείας της το 2022.

Οι αδελφές Λε Πεν, εξασφάλισαν ότι ο πατέρας τους θα μπορεί να μείνει για μερικά χρόνια ακόμη στην έπαυλη με την δεύτερη σύζυγό του, την Ελληνίδα, Ζανίν Μαρί Λουίζ Πάσχος, αλλά κυρίως έβγαλαν μεγάλο κέρδος.

Είχαν αγοράσει την πολυτελή βίλα το 2012 έναντι 720.000 ευρώ και κατάφεραν να την πουλήσουν για 2,5 εκατομμύρια, γεγονός που σημαίνει ότι η οικογένεια αποκόμισε κέρδος 1,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις