Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Η Μελόνι έκανε μήνυση σε συγγραφέα που την είπε «νεοναζί»

Η Μελόνι έκανε μήνυση σε συγγραφέα που την είπε «νεοναζί»
Reuters

Μήνυση υπέβαλε η Τζόρτζια Μελόνι, εναντίον Ιταλού συγγραφέα, ο οποίος είχε δηλώσει ότι η πρωθυπουργός της Ιταλίας «μέσα στην ψυχή της είναι νεοναζί».

Ο φιλόλογος, συγγραφέας και ιστορικός, Λουτσιάνο Κάνφορα, μιλώντας σε μαθητές Λυκείου είπε ότι η πρόεδρος των «Αδελφών της Ιταλίας», Τζόρτζια Μελόνι, «μέσα στη ψυχή της είναι νεοναζί και για τον λόγο αυτό συμπαρατάχθηκε αμέσως με τους Ουκρανούς νεοναζί».

Η δικάσιμος για την υπόθεση ορίστηκε για τις 16 Απριλίου και ο Κάνφορα κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, πάνω από 30 γνωστοί σύνδεσμοι και οργανώσεις της χώρας, μαζί με 250 διανοούμενους, υπέγραψαν δήλωση συμπαράστασης προς τον Κάνφορα, στην οποία τονίζεται ότι «πρόκειται για νόμιμη άσκηση του δικαιώματος κριτικής στον χώρο της πολιτικής» και ότι «απώτερος στόχος της Μελόνι είναι να πλήξει το κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα, δικαίωμα ελεύθερης σκέψης».

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, από την πλευρά της, έχει τονίσει ότι «πρόκειται για λόγια απαράδεκτα, ιδίως επειδή προφέρονται από έναν άνθρωπο που θα έπρεπε να ασχολείται με την μόρφωση και την εκπαίδευση ενώ, τελικά, κάνει χαμηλού επιπέδου προπαγάνδα, απευθυνόμενος τους νέους».

Σχολιαστές, στην Ιταλία, υπογραμμίζουν ότι, κατά παράδοση, ο εκάστοτε πρωθυπουργός, έως τώρα απέσυρε τις όποιες μηνύσεις για δυσφήμιση, μόλις αναλάμβανε την ηγεσία της χώρας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις