Κόσμος

Η Μόσχα «θάφτηκε» στα χιόνια για πρώτη φορά από την εποχή του Στάλιν – Μαγικές εικόνες

Σφοδρή χιονόπτωση έπληξε τη Μόσχα για πρώτη φορά από το 1949 όταν ακόμα κυβερνούσε ο Ιωσήφ Στάλιν την τότε Σοβιετική Ένωση. Για… σταλινική χιονόπτωση κάνουν λόγο Ρώσοι μετεωρολόγοι.

Όπως επισημαίνει το ρωσικό μετεωρολογικό κέντρο Fobos, τέτοιες ποσότητες χιονιού είχε να δει η Μόσχα από το 1949. «Η… σταλινική χιονόπτωση στη Μόσχα υπήρξε η πιο σφοδρή τα τελευταία 72 χρόνια», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κέντρου.

Moscow snow  Reuters

Καιρός - κακοκαιρία Φίλιππος

Ο κύριος επιστημονικός συνεργάτης του Fobos, Γιεβγένι Τισκόβετς, στη σχετική ανάρτηση του στο Instagram, αναφέρει ότι με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από διάφορους σταθμούς έως τις 18:00 ώρα Μόσχας, τέτοια χιονόπτωση είχε σημειωθεί πριν από 72 χρόνια.

Moscow snow  Reuters

Moscow snow  Reuters

Παράλληλα επισημαίνει ότι η ποσότητα χιονιού που έπεσε την Τρίτη (07.12.2021) συνιστά το 20% της μηνιαίας που καταγράφεται στη ρωσική πρωτεύουσα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ καλεί σε άμεση εκκένωση της Τεχεράνης – «Το Ιράν έπρεπε να είχε υπογράψει τη συμφωνία που τους είπα να υπογράψουν»
Σύμφωνα με το Fox News, ο Τραμπ που επιστρέφει εκτάκτως στην Ουάσινγκτον από τη Σύνοδο Κορυφής της G7, ζήτησε να είναι έτοιμο το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας
Φλόγες και καπνoί μετά από ισραηλινό χτύπημα στην Τεχεράνη
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
Νετανιάχου: Το Ισραήλ αλλάζει «την όψη της Μέσης Ανατολής» με τα χτυπήματα στο Ιράν    
«Εξοντώσαμε τους υπεύθυνους ασφαλείας του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων τριών επικεφαλής του γενικού επιτελείου, του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών»
Μπέντζαμιν Νετανιάχου