Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Νάνσι Πελόζι αποσύρεται από την ηγεσία των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Η Νάνσι Πελόζι αποσύρεται από την ηγεσία των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων
Φωτογραφία Reuters

Η Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει ξανά ηγετική θέση, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο το τέλος μιας εποχής στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δηλώνοντας ότι «έφτασε η ώρα για μια νέα γενιά να ηγηθεί της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών».

Η ανακοίνωση της Νάνσι Πελόζι να αποσυρθεί από ενδεχόμενη μελλοντική διεκδίκηση ηγετικής θέσης στη Βουλή των Αντιπροσώπων για τους Δημοκρατικούς ανατρέπει την πορεία του κόμματος σε αυτή, καθώς ήδη έχουν χάσει την πλειοψηφία μετά τις φετινές ενδιάμεσες εκλογές.

Στη σημερινή (17.11.2022) ομιλία της στο βήμα της Βουλής, η Νάνσι Πελόζι υποστήριξε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του Δημοκρατικού Κόμματος και τόνισε ότι «τώρα πρέπει να προχωρήσουμε με τόλμη στο μέλλον» ενώ πρόσθεσε ότι δεν αποσύρεται εντελώς από την πολιτική σκηνή.

«Θα συνεχίσω να εκπροσωπώ τους πολίτες του Σαν Φρανσίσκο» ως βουλευτής, σημείωσε η Νάνσι Πελόζι, η οποία έχει ηγηθεί των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων τα τελευταία 20 χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι μετά τις ενδιάμεσες εκλογές, το κόμμα της έχει διατηρήσει τον έλεγχο της Γερουσίας.

Η ίδια συμπλήρωσε ότι δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα έφθανε «από νοικοκυρά σε πρόεδρο της Βουλής» και ευχαρίστησε τον σύζυγό της, Πολ, που ήταν «πυλώνας υποστήριξης» όλα αυτά τα χρόνια, ευχαριστώντας παράλληλα όσους του ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση μετά τη διάρρηξη και τη βάναυση επίθεση που υπέστη μέσα στο σπίτι τους.

«Για τον αγαπητό σύζυγό μου Πολ, ο οποίος υπήρξε ο αγαπημένος μου σύντροφος στη ζωή και ο πυλώνας υποστήριξής μου, σας ευχαριστώ. Είμαστε όλοι ευγνώμονες για όλες τις προσευχές και τις ευχές καθώς συνεχίζει την ανάρρωσή του. Σας ευχαριστώ πολύ», είπε η Νάνσι Πελόζι, καθώς οι συνάδελφοί της στο βήμα της Βουλής στέκονταν όρθιοι και χειροκροτούσαν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις