Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Η Νέα Υόρκη βάζει στρατιώτες στο Μετρό για να καταπολεμηθεί η εγκληματικότητα

Η Νέα Υόρκη βάζει στρατιώτες στο Μετρό για να καταπολεμηθεί η εγκληματικότητα
Reuters

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης αναπτύσσει στρατιωτικούς στο Μετρό για να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε η Δημοκρατική κυβερνήτης, Κάθι Χόκουλ.

Έπειτα από μία σειρά περιστατικών βίας στο Μετρό της Νέας Υόρκης, αποφασίστηκε να τοποθετηθούν χίλια μέλη της Εθνοφρουράς, το ισοδύναμο των στρατιωτικών, και της αστυνομίας της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Όπως ανακοίνωσε η Δημοκρατική κυβερνήτης, Κάθι Χόκουλ, την Τετάρτη (06.03.2024), η Νέα Υόρκη προχώρησε σε αυτό το μέτρο ύστερα από ένα περιστατικό με πυροβολισμούς στα μέσα Φεβρουαρίου σε έναν σταθμό του Μπρονξ, κατά τη διάρκεια του οποίου ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, ένας οδηγός του Μετρό δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι, σε έναν σταθμό του Μπρούκλιν.

Ο αριθμός των σοβαρών εγκλημάτων στο δίκτυο μεταφορών εκτοξεύτηκε κατά 50%, τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το 2023.

«Αυτές οι αποτρόπαιες και αναίσχυντες επιθέσεις εναντίον του δικτύου μας του μετρό δεν θα γίνουν ανεχτές», υπογράμμισε η κυβερνήτης.

Η ανάπτυξη των στρατιωτών της Εθνοφρουράς θα έχει στόχο να βοηθήσει την αστυνομία της Νέας Υόρκης, προκειμένου να ενισχύσει τους ελέγχους στις τσάντες των επιβατών στους σταθμούς με τη μεγαλύτερη κίνηση.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ο Δημοκρατικός Έρικ Άνταμς, ένας πρώην αρχηγός της αστυνομίας που εξελέγη το 2021 με την υπόσχεση να επαναφέρει την ασφάλεια στην πόλη μετά την πανδημία Covid, ανακοίνωσε επίσης την ενίσχυση αυτών των ελέγχων.

Η Κάθι Χόκουλ υποσχέθηκε την τοποθέτηση επιπλέον καμερών κλειστού κυκλώματος και ανακοίνωσε το σχέδιο να απαγορεύεται ευκολότερα η πρόσβαση στο μετρό στα άτομα που έχουν καταδικασθεί επειδή επιτέθηκαν εναντίον ενός εργαζόμενου του συστήματος μεταφορών.

Πριν από τα περιστατικά που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια, το σοβαρότερο συμβάν είχε σημειωθεί τον Απρίλιο του 2022, όταν ένας άνδρας άνοιξε πυρ μέσα σε έναν συρμό στο Μπρούκλιν, σε ώρα αιχμής, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις