Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Η Ουκρανία για πρώτη φορά παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow

Η Ουκρανία για πρώτη φορά παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow

Τους βρετανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν οι ένοπλες δυνάμεις στην Ουκρανία.

Τη σχετική δήλωση έκανε ο υπουργός Άμυνας Ολεξίι Ρέζνικοφ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Βρετανό ομόλογό του Μπεν Γουάλας, ο οποίος επισκέπτεται το Κίεβο, γράφει η εφημερίδα Novaya Gazeta Europe, επικαλούμενη το μέσο RBC-Ukraina.

«Είχαμε τη δυνατότητα να σφίξουμε τα χέρια των πιλότων, οι οποίοι εκπαιδεύθηκαν στη Βρετανία και ήδη χρησιμοποιούν με επιτυχία το όπλο με την ονομασία Storm Shadow», δήλωσε ο Ρέζνικοφ.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι ουκρανικές αρχές αναφέρουν ότι χρησιμοποιήθηκε τέτοιου είδους όπλο.

«Ο πρόεδρος Πούτιν πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να κερδίσει έναν παράνομο πόλεμο, που ο ίδιος ξεκίνησε. Δεν θα επιτύχει, ενώ η διεθνής κοινότητα θα γίνει πιο ισχυρή στην αντιπαράθεσή της με αυτή την επιθετικότητα», αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας επικαλούμενο δήλωσή του.

Ο Ρέζνικοφ με τη σειρά του ευχαρίστησε τη Βρετανία για την υποστήριξή της προς την Ουκρανία από την πρώτη μέρα της ευρείας κλίμακας εισβολής της Ρωσίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις