Κόσμος

Η Πορτογαλία γυρνάει την πλάτη στον Αλέξη Τσίπρα

Διευρύνεται το “ρήγμα” στις σχέσεις της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης Τσίπρα με τους Πορτογάλους.

Σε δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός της χώρας Πέδρου Πάσους Κουέλιου εξέφρασε την αντίθεσή του στην ιδέα να διοργανωθεί μια ευρωπαϊκή διάσκεψη η οποία θα άνοιγε τον δρόμο για να προχωρήσει η αναδιαπραγμάτευση του κρατικού χρέους της Ελλάδας. Κάτι, που εισηγείται η νέα κυβέρνηση στην Αθήνα.

«Δεν θα υποστήριζα καμιά διάσκεψη που θα πρότεινε την διαγραφή ή την αναδιάρθρωση του χρέους κάνοντας έκκληση στην αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης», δήλωσε ο Πάσους Κουέλιου κατά τη διάρκεια συζήτησης που έγινε στο Κοινοβούλιο της χώρας του.

«Αυτό θα αντέβαινε στα συμφέροντα της Πορτογαλίας και των Πορτογάλων», πρόσθεσε ο επικεφαλής της κεντροδεξιάς κυβέρνησης στη Λισαβόνα.

«Σέβομαι τις αποφάσεις του ελληνικού λαού, όπως θα σεβαστώ και τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, και ελπίζω ότι οι αποφάσεις του λαού και της κυβέρνησης της Πορτογαλίας θα τύχουν επίσης σεβασμού στην Ελλάδα», πρόσθεσε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν: Μόνο μία από τις 3 πυρηνικές εγκαταστάσεις καταστράφηκε από τα αμερικανικά πλήγματα τον Ιούνιο
Σύμφωνα με το NBC News, πρόσφατη αξιολόγηση που παραδόθηκε στον Τραμπ αποκαλύπτει πως τα πλήγματα των ΗΠΑ εναντίον τριών βασικών εγκαταστάσεων του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος κατέστρεψαν τελικά μόνο τη μία
Δορυφορική εικόνα πάνω από το Φόρντο, μετά την επίθεση των ΗΠΑ στην υπόγεια Ιρανική πυρηνική εγκατάσταση στις 22 Ιουνίου 2025 2