Κόσμος

Η Ρωσία έβαλε τη Νορβηγία στον κατάλογο «μη φιλικών χωρών»

Χώρα που έχει διαπράξει «μη φιλικές», όπως τις χαρακτηρίζει, ενέργειες σε βάρος ρωσικών διπλωματικών αποστολών θεωρεί η Ρωσία τη Νορβηγία. Και την ενέταξε στο σχετικό κατάλογο!

Στις χώρες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο αυτό επιβάλλονται περιορισμοί στον αριθμό του τοπικού προσωπικού που μπορούν να προσλάβουν στη Ρωσία, με τη Νορβηγία να περιορίζει τους υπαλλήλους αυτούς σε 27, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Η Νορβηγία απέλασε 15 Ρώσους διπλωμάτες κατηγορώντας τους για κατασκοπία τον Απρίλιο και η Ρωσία ανταπάντησε δίνοντας εντολή να αποχωρήσουν από τη χώρα 10 Νορβηγοί διπλωμάτες.

Η Νορβηγία δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να υποστηρίζει κανείς ότι συμπεριφέρθηκε με μη φιλικό τρόπο προς τη Ρωσία, με την οποία μοιράζεται κοινά σύνορα στην Αρκτική.

«Η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία. Η Ρωσία μπορεί η ίδια να επιλέξει να δώσει τέλος στον πόλεμο», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας Άννικεν Χούτφελντ σε δήλωση προς το Reuters.

«Ως γειτονικές χώρες και οι δύο έχουμε συμφέρον να λειτουργούν διπλωματικές σχέσεις και δίαυλοι επικοινωνίας, κυρίως σε δύσκολους καιρούς», δήλωσε η Χούτφελντ.

Εκπρόσωπος του νορβηγικού υπουργείου Εξωτερικών, σε ξεχωριστή δήλωσή του, ανέφερε ότι η Νορβηγία δεν έχει λάβει ακόμα επίσημη ειδοποίηση από τη Μόσχα και αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο αναφορικά με συγκεκριμένες επιπτώσεις της ρωσικής απόφασης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκληρό «μπραντεφέρ» Ντόναλντ Τραμπ και Χάρβαρντ - «Δεν θα λάβει καμία νέα δημόσια χρηματοδότηση»
Ξεκίνησε τις εκκλήσεις για δωρεές ο πρόεδρος του πανεπιστημίου - Ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει οι αρχές να αποκτήσουν δυνατότητα ελέγχου στις διαδικασίες εγγραφών φοιτητών, πρόσληψης εκπαιδευτικών, αλλά και προγράμματά του
Ντόναλντ Τραμπ
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν – Η Άγκυρα στηρίζει το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των πολέμων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Οι Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ