Κόσμος

Η Ρωσία κατηγορεί πως η Ουκρανία ανατίναξε αγωγό αμμωνίας στο Ντονέτσκ

Η Μόσχα λέει ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν λόγοι για επανεκκίνηση του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια

Το υπουργείο Άμυνας στη Ρωσία ανακοίνωσε πως η ουκρανικές δυνάμεις ανατίναξαν αγωγό αμμωνίας κοντά στον οικισμό Ρούσιν Γιάρ στην περιοχή Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία.

«Για να επιβραδύνουν την προέλαση μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων από τη Ρωσία…ο στρατός στην Ουκρανία ναρκοθέτησε ένα παρακλάδι του αγωγού αμμωνίας Togliatti-Odesa», αναφέρει το υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του στην εφαρμογή Telegram.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα «την απελευθέρωση υπολειμμάτων αμμωνίας μέσω του κατεστραμμένου τμήματος», αλλά δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν λόγοι για επανεκκίνηση του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια που είναι υπό τον έλεγχο της Ρωσίας και βρίσκεται στη νότια Ουκρανία, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

O Ριαμπκόφ, όπως μετέδωσε το εν λόγω πρακτορείο δήλωσε ότι μια τέτοια κίνηση δεν εξετάζεται όσο δεν υπάρχει εξωτερική ηλεκτροδότηση.

Ο σταθμός αυτήν τη στιγμή εξαρτάται από εφεδρικές γεννήτριες, μετά την καταστροφή που υπέστη μια εξωτερική γραμμή ηλεκτροδότησης κατά τη διάρκεια μαχών.

Η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ρωσίας, Rosatom όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο φέρεται να δήλωσε νωρίτερα ότι ετοιμάζεται να επανεκκινήσει τον πυρηνικό σταθμό.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε πως προς το παρόν δεν υπάρχουν λόγοι για επανεκκίνηση του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια που είναι υπό τον έλεγχο της Ρωσίας και βρίσκεται στη νότια Ουκρανία, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

O Ριαμπκόφ, όπως μετέδωσε το εν λόγω πρακτορείο δήλωσε ότι μια τέτοια κίνηση δεν εξετάζεται όσο δεν υπάρχει εξωτερική ηλεκτροδότηση.

Ο σταθμός αυτήν τη στιγμή εξαρτάται από εφεδρικές γεννήτριες, μετά την καταστροφή που υπέστη μια εξωτερική γραμμή ηλεκτροδότησης κατά τη διάρκεια μαχών.

Η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ρωσίας, Rosatom όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο φέρεται να δήλωσε νωρίτερα ότι ετοιμάζεται να επανεκκινήσει τον πυρηνικό σταθμό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διπλωματικό θρίλερ στη Μέση Ανατολή: «Δεν έχω ξαναδεί άλλους να θέλουν να διαπραγματευτούν τόσο πολύ όσο οι Ιρανοί» λέει ο Τραμπ - Διαψεύδει το παζάρι η Τεχεράνη
Παράλληλα ο Αμερικανός Προέδρος υποστήριξε ότι οι Ιρανοί διαπραγματευτές φοβούνται μην «σκοτωθούν από τον ίδιο τους τον λαό» γι' αυτό και δεν επιβεβαιώνουν δημόσια τις διμερείς συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump στη διάρκεια του ετήσιου δείπνου συγκέντρωσης χρημάτων της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής του Κογκρέσου (NRCC) στην Ουάσιγκτον
Τα λείψανα του θρυλικού Γάλλου Ντ'Αρτανιάν ενδέχεται να βρέθηκαν σε εκκλησία στο Μαάστριχτ
Μια μυθοπλαστική εκδοχή του ντ'Αρτανιάν ήταν ο ήρωας του μυθιστορήματος του Αλέξανδρου Δουμά «Οι Τρεις Σωματοφύλακες» του 1844, ένας έφηβος που γίνεται ο τέταρτος σωματοφύλακας
Μαάστριχτ