Τρίτη, 21 Μαΐ
22oC Αθήνα

Η… Σταματία και η Γρηγορία – Φανάρια κατά του σεξισμού στη Μελβούρνη [pics, vid]

Η… Σταματία και η Γρηγορία – Φανάρια κατά του σεξισμού στη Μελβούρνη [pics, vid]

Φωτεινοί σηματοδότες με γυναικείες φιγούρες τοποθετήθηκαν στη Μελβούρνη της Αυστραλίας με πρωτοβουλία μη κυβερνητικής οργάνωσης με στόχο την άρση των προκαταλήψεων και την προώθηση της ισότητας των φύλων.

Σε δέκα φωτεινούς σηματοδότες για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας πεζών σε μία από τις πιο πολυσύχναστες διασταυρώσεις της πόλης οι φιγούρες είναι πλέον γυναίκες με φόρεμα για δοκιμαστική περίοδο 12 μηνών.

«Η ιδέα πίσω από αυτή την πρωτοβουλία είναι η προώθηση της ισότητας των φύλων και η μείωση των ασυνείδητων προκαταλήψεων μέσω της αλλαγής της εικονογραφίας που βλέπουμε κάθε μέρα» ανέφερε η Μάρτιν Λετς από τη μη κυβερνητική οργάνωση «Η Επιτροπή της Μελβούρνης», στο αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε, χθες Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και έγινε δεκτή με ανάμεικτες αντιδράσεις.

Ο δήμαρχος Μελβούρνης, Ρόμπερτ Ντόιλ αμφισβήτησε την αξία της πρωτοβουλίας. «Υποστηρίζω ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για την ισότητα των φύλων, αλλά πραγματικά;» δήλωσε σε δημοσιογράφους. «Δυστυχώς, νομίζω ότι αυτού του είδους οι δαπανηρές δοκιμές είναι πιο πιθανό να φέρουν χλευασμό παρά τη στήριξη αυτού του πολύ σημαντικού θέματος”, υπογράμμισε.

Η ομάδα «Η Επιτροπή της Μελβούρνης» επιμένει ότι δεν δαπανήθηκαν χρήματα των φορολογουμένων για την πρωτοβουλία. Η υπουργός Γυναικών της πολιτείας Βικτόρια, Φιόνα Ρίτσαρντσον στήριξε πλήρως την πρωτοβουλία τονίζοντας ότι θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του σεξισμού. «Είναι πολύ μικρές φιγούρες αλλά έχουν συμβολική σημασία, δείχνουν ότι οι γυναίκες αποκλείονται από το δημόσιο χώρο» είπε.

«Η κουλτούρα του σεξισμού δημιουργείται από πολύ μικρά ζητήματα, όπως το ότι στις διαβάσεις πεζών, προεπιλογή είναι η χρησιμοποίηση μιας ανδρικής φιγούρας καθώς και από μεγάλα θέματα, όπως το ποσοστό των γυναικών που είναι αντιμέτωπες με την ενδοοικογενειακή βία» υπογράμμισε η υπουργός αρμόδια για θέματα γυναικών της Βικτόρια. «Είμαστε μια κυβέρνηση που εργάζεται προς την κατεύθυνση της ισότητας των δύο φύλων για όλες τις γυναίκες” πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε