Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Η θλίψη της βασίλισσας Ελισάβετ για τον Άρτσι

Η θλίψη της βασίλισσας Ελισάβετ για τον Άρτσι
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ παίρνουν μακριά από την βασίλισσα Ελισάβετ τον μικρό Άρτσι, κι αυτό είναι που τη θλίβει περισσότερο από οτιδήποτε έχει να κάνει με το… megxit.

Πηγή του Παλατιού ανέφερε στην εφημερίδα “Sunday Times”: Θα στενοχωρηθεί πολύ που θα βλέπει σπάνια τον Άρτσι και δεν θα μεγαλώσει κοντά στα ξαδέρφια του και την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Χάρι και η Μέγκαν επέλεξαν να περάσουν τις διακοπές των Χριστουγέννων στον Καναδά, όπου βρίσκεται πλέον η Δούκισσα του Σάσσεξ με τον -8 μηνών- Άρτσι.

Ανήσυχος φέρεται να είναι και ο πρίγκιπας Κάρολος, με την ίδια πηγή να προσθέτει: “Πού θα είναι οι ρίζες του Άρτσι; Τι θα γίνει με την οικογένεια της Νταϊάνα, τους Σπένσερς; Ο Χάρι και ο Ουίλιαμ γνωρίζουν πόσο καταστροφική μπορεί να είναι μία άστατη παιδική ηλικία”.

Υπενθυμίζουμε, ότι χθες ανακοινώθηκε επίσημα η συμφωνία για την παραίτηση του Χάρι και της Μέγκαν από τα βασιλικά τους αξιώματα.

Με ανακοινώσεις που έβγαλαν τόσο η Βασίλισσα Ελισάβετ, αλλά και το Μπάκιγχαμ «τελείωσαν» τον Πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ από τα βασιλικά τους αξιώματα. Μέσα από τις ανακοινώσεις γνωστοποίησαν τον διακανονισμό για το μέλλον της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι, μετά την απόφασή τους να αποσυρθούν από τα βασιλικά καθήκοντά τους και να ζήσουν στον Καναδά.
Αμφότεροι, θα διατηρήσουν τους τίτλους δούκας και δούκισσα του Σάσεξ, αλλά δεν θα τους αποκαλούν πλέον αυτού μεγαλειότητες.

Το ζευγάρι σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στη βασίλισσα Ελισάβετ και τη βασιλική οικογένεια «για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη καθώς ξεκινούν το νέο κεφάλαιο στις ζωές τους». Επίσης θα πρέπει να επιστρέψουν τα 2,4 εκατ. λίρες που έλαβαν για την ανακαίνιση του Φρόγκμορ.

«Όπως συμφωνήθηκε, κατανοούν ότι απαιτείται να κάνουν πίσω από τα βασιλικά καθήκοντα, συμπεριλαμβανομένων των επίσημων στρατιωτικών θέσεων. Δεν θα λαμβάνουν πλέον δημόσια χρηματοδότηση για βασιλικά καθήκοντα» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Με την ευλογία της βασίλισσας, οι Sussexes θα συνεχίσουν να κάνουν τις ιδιωτικές τους υποχρεώσεις. Καθώς δεν μπορούν πλέον να εκπροσωπούν τυπικά τη Βασίλισσα, οι Sussexes έχουν καταστήσει σαφές ότι με όλα όσα κάνουν θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις αξίες της Αυτού Μεγαλειότητας. Οι Sussexes δεν θα χρησιμοποιήσουν τους τίτλους HRH τους, επειδή δεν εργάζονται πλέον ως μέλη της Βασιλικής Οικογένειας».

Ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ εξέφρασαν την επιθυμία να καλύψουν οι ίδιοι τις δαπάνες που έγιναν για την ανακαίνιση του σπιτιού τους, του Frogmore Cottage, το οποίο θα παραμείνει η οικία της οικογένειάς τους στη Βρετανία. Η συμφωνία του παλατιού με τον Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ θα τεθεί σε ισχύ από την άνοιξη του 2020, καταλήγει η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ.

Φωτογραφίες Reuters/ Πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις