Κόσμος

Η Βαγδάτη καταδικάζει την πυρπόληση του προξενείου του Ιράν, στη Νατζάφ

Η κυβέρνηση του Ιράκ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στο προξενείο του Ιράν στην πόλη Νατζάφ (νότια), μετέδωσε σήμερα το ιρακινό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, μία ημέρα αφού διαδηλωτές εισέβαλαν στις διπλωματικές εγκαταστάσεις και τις πυρπόλησαν.

Η επίθεση είχε στόχο «να πλήξει τις ιστορικές σχέσεις ανάμεσα στο Ιράκ και το Ιράν», σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιρακινού ΥΠΕΞ.

«Οι ξένες διπλωματικές αποστολές στο Ιράκ χαίρουν μεγάλου σεβασμού και εκτίμησης», προστίθεται στο ίδιο δελτίο Τύπου.

Στο Ιράκ επικρατεί κοινωνικός αναβρασμός από τις αρχές του Οκτωβρίου, με μαζικές κινητοποιήσεις πολιτών που αξιώνουν την πτώση «του καθεστώτος», της πολιτικής τάξης την οποία πολλοί εξ αυτών χαρακτηρίζουν διεφθαρμένη, αδιάφορη για τις ανάγκες τους και εξαρτημένη από ξένες δυνάμεις, ειδικά την Τεχεράνη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν σε άμεση κατάπαυση του πυρός - «Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» λέει ο Ντόναλντ Τραμπ
«Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» έγραψε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος για την αποκλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν
Άνδρας σε χαλάσματα κτιρίου που καταστράφηκε από πακιστανική επίθεση στο ινδικό Κασμίρ 6