Κόσμος

Η Βαγδάτη καταδικάζει την πυρπόληση του προξενείου του Ιράν, στη Νατζάφ

Η κυβέρνηση του Ιράκ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στο προξενείο του Ιράν στην πόλη Νατζάφ (νότια), μετέδωσε σήμερα το ιρακινό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, μία ημέρα αφού διαδηλωτές εισέβαλαν στις διπλωματικές εγκαταστάσεις και τις πυρπόλησαν.

Η επίθεση είχε στόχο «να πλήξει τις ιστορικές σχέσεις ανάμεσα στο Ιράκ και το Ιράν», σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιρακινού ΥΠΕΞ.

«Οι ξένες διπλωματικές αποστολές στο Ιράκ χαίρουν μεγάλου σεβασμού και εκτίμησης», προστίθεται στο ίδιο δελτίο Τύπου.

Στο Ιράκ επικρατεί κοινωνικός αναβρασμός από τις αρχές του Οκτωβρίου, με μαζικές κινητοποιήσεις πολιτών που αξιώνουν την πτώση «του καθεστώτος», της πολιτικής τάξης την οποία πολλοί εξ αυτών χαρακτηρίζουν διεφθαρμένη, αδιάφορη για τις ανάγκες τους και εξαρτημένη από ξένες δυνάμεις, ειδικά την Τεχεράνη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΝΑΤΟ: Ο Ρούτε «μαζεύει» τις συνέπειες της αποχώρησης αμερικανικών στρατευμάτων από τη Ρουμανία – «Αυτό συμβαίνει συνέχεια»
Ο Μαρκ Ρούτε υποβαθμίζει τη σημασία της αμερικανικής απόφασης, την ώρα που οι «υβριδικές επιθέσεις» που αποδίδονται στη Ρωσία πληθαίνουν στην Ανατολική Ευρώπη
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε
Γαλλία: 5 τραυματίες από την επίθεση με αυτοκίνητο στο νησί Ολερόν – Οι αρχές εξετάζουν ψυχιατρικά κίνητρα
Ένας άνδρας παρέσυρε σκόπιμα πεζούς και ποδηλάτες στο νησί Ολερόν, φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ» τη στιγμή της σύλληψής του – Οι ερευνητές εξετάζουν το ενδεχόμενο ψυχικής διαταραχής
Το καμένο αυτοκίνητο του άνδρα που χτύπησε πεζούς στο νησί Ολέρον στη Γαλλία