Σάββατο, 20 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Βρετανία σε lockdown και η σύντροφος του Τζόνσον διακοπάρει στην λίμνη Κόμο!

Η Βρετανία σε lockdown και η σύντροφος του Τζόνσον διακοπάρει στην λίμνη Κόμο!

Τι κι αν η Βρετανία και όλος ο πλανήτης έχει γονατίσει από τον κορονοϊό. Η σύντροφος του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον η Κάρι Σίμοντς κάνει διακοπές! Και όχι στο εξοχικό της οικογένειας που δεν θα ήταν κάτι το μεμπτό αλλά στην λίμνη Κόμο της Ιταλίας.

Η Κάρι Σίμοντς μαζί με το λίγων μηνών αγοράκι της όπως αποκάλυψε η Daily Mail άφησε πίσω της την μιζέρια και τα μέτρα που αφούν όλους τους βρετανούς εκτός από την ίδια και κάνει τις διακοπές της σε πεντάστερο ξενοδοχείο όπου κοστίζει 600 λίρες η βραδιά.

Η 32χρονη Κάρι σύμφωνα με όσα είπαν όσοι την είδαν στην Λίμνη Κόμο έδειχνε ξέγνοιαστη και χαλαρή σαν να μην καιγόταν ο κόσμος…

https://twitter.com/NiallJames8787/status/1309070357102501888?s=20

Την ίδια ώρα η Βρετανία αναστενάζει οικονομικά και υγειονομικά και η κρίση έχει γονατίσει τους Βρετανούς που παλεύουν να σώσουν τις δουλειές τους αλλά και τις ζωές τους τις ίδιες.

Ενώ εκείνη κάνει διακοπές….

Περίπου 10.000 άνθρωποι μολύνονται κάθε ημέρα με κορονοϊό. Η Βρετανία κατέγραψε χθες 6.178 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Μιλώντας στο BBC ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δεν απέκλεισε την πιθανότητα οι φοιτητές να μείνουν μακριά από τα σπίτια τους την περίοδο των Χριστουγέννων για να μειωθεί η εξάπλωση του ιού, αν σημειωθεί έξαρση κρουσμάτων στις πανεπιστημιουπόλεις.

“Δεν έχουμε φθάσει σε αυτό το σημείο ακόμη…δεν αποκλείω τίποτα. Δεν αποκλείουμε τίποτα. Δεν είναι κάτι που θέλω να κάνω. Αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι φυσικά να κρατήσουμε ασφαλείς τους πολίτες και τον ιό υπό έλεγχο”, είπε ο ίδιος.

Ερωτηθείς σχετικά με τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τον ανώτερο επιδημιολόγο της Σουηδίας συμβουλές για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο Χάνκοκ απάντησε ότι ο Μπόρις Τζόνσον έχει εμπιστοσύνη στον ανώτερο ιατρικό σύμβουλο της κυβέρνησης, τον Κρις Γουίτι.

“Όχι, αντιθέτως…Υπάρχουν, εύλογα, διαφωνίες μεταξύ των επιστημόνων και ο ρόλος του Κρις Γουίτι ως επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος είναι να προσπαθεί να συνδυάσει όλες αυτές τις επιστημονικές συμβουλές και να παρουσιάσει αυτό που εκτιμά ότι είναι η καλύτερη δυνατή επιστημονική ανάλυση. Έπειτα λαμβάνουμε αποφάσεις που βασίζονται σε αυτές τις συμβουλές και φυσικά ακούμε τις φωνές από όλο το επιστημονικό φάσμα, είναι λογικό να το κάνουμε”.

Σε άλλες του δηλώσεις στο LBC Radio ο Χάνκοκ δήλωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών θα παράσχει τη μέγιστη δυνατή στήριξη στην εργασία όταν θα ανακοινώσει αργότερα σήμερα το οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης για τον χειμώνα.

“Αυτό για το οποίο σας διαβεβαιώ είναι ότι θα παράσχουμε όσο μεγαλύτερη οικονομική στήριξη μπορούμε για να βοηθήσουμε τους πολίτες να αντεπεξέλθουν όσο καλύτερα μπορούν”, σημείωσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις