Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Βρετανία τραβάει το αυτί της Κίνας για τον ξυλοδαρμό και τη σύλληψη δημοσιογράφου του BBC

Η Βρετανία τραβάει το αυτί της Κίνας για τον ξυλοδαρμό και τη σύλληψη δημοσιογράφου του BBC

Η Βρετανία δείχνει έμπρακτα την ενόχλησή της στην Κίνα και κλιμακώνει τις αντιδράσεις της για τον ξυλοδαρμό και την σύλληψη δημοσιογράφου του BBC από την κινέζικη Αστυνομία στην Σαγκάη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Evening Standard ο πρεσβευτής της Κίνας στη Βρετανία κλήθηκε από την αγγλική κυβέρνηση για να μιλήσει για τις καταγγελίες του BBC ότι η κινεζική αστυνομία επιτέθηκε και συνέλαβε έναν από τους δημοσιογράφους του που κάλυπτε τις διαδηλώσεις στη Σανγκάη.

Το Φόρεϊν Όφις πάντως, δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα του Ρόιτερς να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Τις τελευταίες ημέρες πολίτες σε πολλές πόλεις της Κίνας έχουν βγει στους δρόμους και γίνονται μαζικές διαδηλώσεις κατά των αυστηρών κυβερνητικών μέτρων για την ανάσχεση της επιδημίας του κορονοϊού, σε μια επίδειξη απείθειας που παρατηρείται για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία που κυβερνά ο Σι Τζινπίνγκ.

BBC: «Τον χτύπησαν και τον κλώτσησαν»

Το BBC ισχυρίζεται ότι ο δημοσιογράφος του, Εντ Λόρενς, ξυλοκοπήθηκε, συνελήφθη, του πέρασαν και χειροπέδες Κινέζοι αστυνομικοί, ενώ κάλυπτε τις διαδηλώσεις στη Σανγκάη και έμεινε υπό κράτηση για πολλές ώρες.

«Κρατήθηκε για πολλές ώρες προτού αφεθεί ελεύθερος. Κατά τη σύλληψή του, οι αστυνομικοί τον χτύπησαν και τον κλώτσησαν. Αυτό συνέβη ενώ εργαζόταν ως διαπιστευμένος δημοσιογράφος», ανακοίνωσε την Κυριακή (27.11.2022) το BBC.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, πάντως, έχει αμφισβητήσει την πληροφορία αυτή υποστηρίζοντας ότι ο δημοσιογράφος δεν είχε δηλώσει την ιδιότητά του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις