Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ιαπωνία: Τους 33 έφτασαν οι νεκροί από τη φωτιά σε στούντιο animation

Ιαπωνία: Τους 33 έφτασαν οι νεκροί από τη φωτιά σε στούντιο animation

Τραγικός είναι ο απολογισμός από τη φωτιά που ξέσπασε στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα στο στούντιο animation στο Κιότο. Οι νεκροί έφτασαν τους 33, ενω πολλοί είναι οι τραυματίες. .

Απίστευτη είναι η τραγωδία που σημειώθηκε μετά από φωτιά σε στούντιο animation στην Ιαπωνία. Σύμφωνα με τον απολογισμό των αρχών οι νεκροί στο Κιότο είναι 33 όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία γνωστοποιώντας παράλληλα ότι ολοκληρώθηκε η η έρευνα στους χώρους του κτιρίου. Δεκάδες είναι οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Πολλοί από τους νεκρούς βρέθηκαν παγιδευμένοι στο ισόγειο, στους δύο επάνω ορόφους ή στις σκάλες που οδηγούσαν στην ταράτσα του κτιρίου της εταιρείας Kyoto Animation, δήλωσε εκπρόσωπος των πυροσβεστών.

Η φωτιά ξέσπασε στις 10.30 τοπική ώρα και σβήστηκε τρεις ώρες αργότερα, αν και άσπρος καπνός συνέχιζε να βγαίνει από τα παράθυρα του κτιρίου, όπως φαίνεται από τις εικόνες που μετέδωσε η ιαπωνική τηλεόραση.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK μετέδωσε ότι η αστυνομία συνέλαβε έναν 41χρονο άνδρα που φώναξε «θα πεθάνετε» την ώρα που έριχνε ένα υγρό που έμοιαζε με βενζίνη γύρω από το στούντιο και του έβαζε φωτιά.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο άνδρας αυτός έχει κάποια σχέση με την εταιρεία αλλά και ποια ήταν τα κίνητρα που τον ώθησαν να βάλει φωτιά σε ένα κτίριο γεμάτο κόσμο, οδηγώντας δεκάδες στο θάνατο.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν μια δυνατή έκρηξη και στη συνέχεια φλόγες εξαπλώθηκαν πολύ γρήγορα στο κτίριο.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε δήλωσε ότι το γεγονός «είναι υπερβολικά αποτρόπαιο για να εκφρασθεί κανείς με λόγια».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις