Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

“Ιερός Πόλεμος” Ερντογάν σε Νετανιάχου! “Έχεις αίμα στα χέρια σου! Διάβασε τις 10 εντολές”!

Ερντογάν
Φωτογραφία αρχείου Reuters

– Χθες (14.05.2018) η Τουρκία ανακάλεσε τους πρεσβευτές της σε Ισραήλ και ΗΠΑ, αντιδρώντας στην αιματοχυσία της Ιερουσαλήμ
– Σήμερα, ζήτησε από τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Άγκυρα να εγκαταλείψει τη χώρα προσωρινά
– Την ίδια ώρα, Ερντογάν και Νετανιάχου βρίσκονται σε ανοιχτό πόλεμο με αλλεπάλληλες επιθέσεις!
– “Να μην μας κάνει μαθήματα ηθικής ο Ερντογάν”, είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
– Για “κράτος απαρτχάιντ” έκανε λόγο ο “σουλτάνος” στην απάντησή του

Η χθεσινή αιματοχυσία στην Λωρίδα της Γάζας έχει προκαλέσει… κλυδωνισμούς στην διεθνή γεωπολιτική σκακιέρα. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και η “συμμαχία” ΗΠΑ – Ισραήλ έχει έναν ισχυρό αντίπαλο: Τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν από χθες εξαπολύει επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, άλλωστε, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και… φίλος του.

Κάπως έτσι ο “σουλτάνος” βρήκε την ευκαιρία να… χτυπήσει δίχως έλεος! Η τελευταία επίθεση ήρθε μέσω Twitter. Με ένα μήνυμα γραμμένο στα αγγλικά, προφανώς για να το καταλάβει… όλη η υφήλιος, αφού ο Τούρκος πρόεδρος:

1ον) Δεν μιλά… γρι αγγλικά.

2ον) Χρησιμοποιεί την τουρκική γλώσσα στην συντριπτική πλειοψηφία των αναρτήσεων στον προσωπικό του λογαριαμό στο Twitter.

Αναφέρει, λοιπόν, ο “σουλτάνος”: “Ο Νετανιάχου είναι ο πρωθυπουργός ενός κράτους απαρτχάιντ το οποίο έχει καταλάβει την γη ενός ανυπεράσπιστου λαού για περισσότερα από 60 χρόνια, παραβιάζοντας τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Έχει το αίμα των Παλαιστινίων στα χέρια του και δεν μπορεί να καλύψει εγκλήματα με το να επιτίθεται στην Τουρκία.

Θέλεις ένα μάθημα για την ανθρωπότητα;

Διάβασε τις δέκα εντολές“.

Δείτε το tweet

Τι προκάλεσε την… έκρηξη του Ερντογάν

“Επίθεση” εναντίον του Ερντογάν εξαπέλυσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά τις έντονες επικρίσεις του τελευταίου για την δολοφονία Παλαιστινίων στην Λωρίδα της Γάζας. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε πως δεν θα πάρει “μαθήματα ηθικής”, από κάποιον που – όπως είπε – είναι από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της Χαμάς.

Click4more: Το ματωμένο φόρεμα της Ιβάνκα Τραμπ στη Γάζα

«Ο Ερντογάν είναι μεταξύ των μεγάλων υποστηρικτών της Χαμάς και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι καταλαβαίνει πλήρως την τρομοκρατία και τις σφαγές. Προτείνω να μην μας κάνει μαθήματα ηθικής», αναφέρει ο Νετανιάχου σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.

Την 1η Απριλίου ο Νετανιάχου είχε δηλώσει πως ο ισραηλινός στρατός «δεν έχει να δεχθεί μαθήματα ηθικής από εκείνον που βομβαρδίζει αδιακρίτως αμάχους εδώ και χρόνια», αναφερόμενος στην Τουρκία.

Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς, ότι υποκινεί τη βία στα σύνορα του θύλακα αυτού με το Ισραήλ.

«Γενοκτονία των Παλαιστινίων»

Ένθερμος υπερασπιστής των Παλαιστινίων, έτσι εμφανίζεται τουλάχιστον, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε χθες το Ισραήλ ότι είναι «κράτος τρομοκράτης» και για «γενοκτονία». Η Τουρκία ανακάλεσε επίσης για διαβουλεύσεις τους πρεσβευτές της στο Ισραήλ και στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τη χθεσινή μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Ο Τούρκος πρόεδρος κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος και ανακοίνωσε τη διεξαγωγή μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Παρασκευή.

Click4more: «Ξεγυμνώθηκε» στο BBC! Άγριο «κράξιμο» στον… ανήμπορο σουλτάνο [vid]

Προσέθεσε πως η χώρα του ζήτησε έκτακτη σύγκληση την Παρασκευή του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, που αποτελείται από 57 μέλη και έχει την έδρα της στη Σαουδική Αραβία, προκειμένου να καταδικάσει την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Ο πρόεδρος Ερντογάν αποκατέστησε τις σχέσεις της χώρας του με το Ισραήλ το 2016 έπειτα από μια κρίση που είχε ξεσπάσει το 2010 λόγω μιας φονικής ισραηλινής επιδρομής σε ένα σκάφος που είχε ναυλωθεί από μια τουρκική ανθρωπιστική ΜΚΟ για να προσπαθήσει να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό της Γάζας.

Το δεύτερο “μήνυμα” του Ερντογάν

Όπως προαναφέραμε, χθες, την ημέρα που 60 άνθρωποι πέθαναν και χιλιάδες τραυματίστηκαν στην Λωρίδα της Γάζας, ο Ερντογάν έστειλε το πρώτο… μήνυμα.

Σήμερα, όμως, δίνεται και το δεύτερο «χτύπημα». Συγκεκριμένα, η Τουρκία ζήτησε από τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Άγκυρα να εγκαταλείψει τη χώρα προσωρινά.

Click4more: Απίστευτη προκλητικότητα από τις ΗΠΑ στον ΟΗΕ για του νεκρούς Παλαιστίνιους

Κάτι που συνέβη, φυσικά, σε ενδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο δεκάδων Παλαιστινίων χθες από ισραηλινές σφαίρες στη λωρίδα της Γάζας, δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος.

Ο πρεσβευτής Εϊτάν Ναέχ κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και του ζητήθηκε να «επιστρέψει στη χώρα του για κάποιον καιρό», δήλωσε ένας αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών την επομένη της απόφασης της Τουρκίας να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στο Τελ Αβίβ για διαβουλεύσεις.

Ο Ναέχ υπηρετεί στην πρεσβεία στην Άγκυρα από τον Δεκέμβριο του 2016.

Και μόνο, βεβαίως, το γεγονός που του ζητήθηκε να φύγει για… κάποιον καιρό, αποδεικνύει πως πρόκειται για ένα ιδιότυπο καψόνι…

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις