Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Ιερουσαλήμ: Η στιγμή που ένοπλοι ανοίγουν πυρ σε στάση λεωφορείου

Ιερουσαλήμ: Η στιγμή που ένοπλοι ανοίγουν πυρ σε στάση λεωφορείου

Σοκάρουν τα πλάνα που έρχονται από την Ιερουσαλήμ και δείχνουν δύο ένοπλους να βγαίνουν από ένα αυτοκίνητο και να ανοίγουν πυρ σε κόσμο που ήταν σε στάση λεωφορείου.  Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ισραήλ αναφέρουν ότι η Χαμάς βρίσκεται πίσω από την επίθεση. 

Από την επίθεση τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά σε επίθεση με πυροβόλο όπλο εναντίον ανθρώπων που ήταν σε στάση λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της ισραηλινής αστυνομίας.

Στην στάση λεωφορείου έπεσε νεκρή μια γυναίκα, ενώ δύο άνδρες υπέκυψαν στα τραύματά τους κατά την μεταφορά τους στο νοσοκομείο. 

«Δύο τρομοκράτες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο και ήταν οπλισμένοι ο ένας με Μ-16 και ο άλλος με πιστόλι» άνοιξαν πυρ εναντίον πολιτών που περίμεναν σε στάση λεωφορείου γύρω στις 07:40 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας της Ιερουσαλήμ Ντορόν Τόργκεμαν στους δημοσιογράφους από το σημείο της επίθεσης.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο δράστες «εξουδετερώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας και έναν περαστικό», με τον Τόργκεμαν να διευκρινίζει ότι ήρθαν από την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 

Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ισραήλ ανέφεραν ότι οι δύο τρομοκράτες, που πραγματοποίησαν την επίθεση με πυροβολισμούς στην είσοδο της Ιερουσαλήμ το πρωί της Πέμπτης, είναι τα αδέρφια Murad και Ibrahim Namer, κάτοικοι της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, ηλικίας 38 και 30 ετών αντίστοιχα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δυο τους συνδέονται με τη Χαμάς και στο παρελθόν είχαν εκτίσει ποινές φυλάκισης για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες. Ο Murad φυλακίστηκε από το 2010-2020, ως ύποπτος για συμμετοχή σε τρομοκρατία.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Ισραήλ Τζακ Λιου καταδίκασε την επίθεση. «Φρικτή τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ σήμερα το πρωί. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την ωμή βία».

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις