Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ιερουσαλήμ: Η Ιβάνκα Τραμπ έκανε τα αποκαλυπτήρια με… σαρδάμ! [vid]

Ιερουσαλήμ Ιβάνκα Τραμπ
Φωτογραφία: Reuters

Όλα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένα στην Ιερουσαλήμ. Οι ΗΠΑ παραδίδουν μαθήματα αναισθησίας και η Ιβάνκα Τραμπ συμμετείχε στην εκδήλωση μπερδεύοντας τα λόγια της.

Ο Τραμπ είχε προαναγγείλει πως οι ΗΠΑ θα αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως επίσημη πρωτεύουσα του Ισραήλ, βάζοντας “φωτιά” στη διεθνή γεωπολιτική σκακιέρα. Η “αντιπρόσωπος” Ιβάνκα Τραμπ και το σαρδάμ…

Ο Τραμπ έβαλε “φωτιά”, η Ιβάνκα Τραμπ τα έκανε… θάλασσα

Η απόφαση αυτή είναι αντίθετη με τη θέση της διεθνούς κοινότητας. Ο ΟΗΕ θεωρεί ότι το καθεστώς της ιερής πόλης θα πρέπει να καθοριστεί στο πλαίσιο μιας συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, την ισραηλινή και την παλαιστινιακή.

Η Ανατολική Ιερουσαλήμ, το παλαιστινιακό τμήμα της πόλης, έχει καταληφθεί και προσαρτηθεί από το Ισραήλ. Ο ΟΗΕ δεν αναγνωρίζει την προσάρτησή της από το ισραηλινό κράτος. Το Ιράν υποστηρίζει τη Χαμάς, την ισλαμιστική οργάνωση που κυβερνάει τη Λωρίδα της Γάζας, και δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη του Ισραήλ.

Ακόμη και σήμερα, που ο Τραμπ κάνει πράξη την υπόσχεσή του, έστω κι αν ο ίδιος δεν έχει μεταβεί στο σημείο, γίνεται… πανικός. Μόνο σήμερα Δευτέρα (14.05.2018) 43 άνθρωποι έπεσαν νεκροί από Ισραηλινά πυρά και 2238 έχουν τραυματιστεί (772 απευθείας από αληθινά πυρά).

Πρόκειται για διαδηλωτές που αντιδρούν στην μεταφορά της Αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ και την αναγνώρισή της ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Τα εγκαίνια της πρεσβείας είχαν προγραμματιστεί για σήμερα, και όπως φαίνεται δεν… «ίδρωσε» το αυτί ούτε των Αμερικανών αλλά ούτε του Νετανιάχου, που με χαμόγελα και μέσα σε ένα «ευχάριστο» κλίμα γιόρτασαν το γεγονός.

Το σαρδάμ της Ιβάνκα Τραμπ

Ιερουσαλήμ Ιβάνκα Τραμπ

Μαζί με τον Νετανιάχου και η Ιβάνκα Τραμπ, η οποία ανέλαβε την παρουσίαση των εγκαινίων. Οι εικόνες από το σημείο έγιναν γρήγορα viral. Σε αυτές, φαίνεται ένας άνδρας να τραβάει το σχοινί για να γίνουν τα αποκαλυπτήρια της πέτρινης ταμπέλας έξω από την πρεσβεία.

Και η Ιβάνκα Τραμπ παίρνει το μικρόφωνο. Λέει μόνο μια πρόταση, μόνο 35 λέξεις. Και… καταφέρνει να κάνει σαρδάμ. Διότι περί κατορθώματος πρόκειται, αν αναλογιστεί κανείς τις δεκάδες φορές που (σίγουρα) πρόβαρε όσα είχε να πει, αλλά και την σημασία της στιγμής.

Click4more: Έκκληση των Παλαιστινίων για διεθνή επέμβαση – «Τρομερή η σφαγή στην Λωρίδα της Γάζας»

Η Ιβάνκα Τραμπ, λοιπόν, είπε: “On behalf of the 45th President of the United States of America, we welcome you officially, and for the first time, to the Embassy of the United States, here in Jerusalem, the capital of Israel“.

Δηλαδή: “Εκ μέρους του 45ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, σας καλωσορίζουμε επίσημα, και για πρώτη φορά, στην πρεσβεία τω ν Ηνωμένων Πολιτειών, εδώ στην Ιερουσαλήμ, την πρωτεύουσα του Ισραήλ“.

Ποιο ήταν το σαρδάμ; Αντί για United States of America, είπε United States of America ON America. Η ίδια, μάλιστα, φαίνεται πως… καταλαβαίνει το σαρδάμ που κάνει και για λίγο σαστίζει.

Οφείλουμε όμως να παραδεχτούμε πως το χειρίστηκε άψογα. Έκανε σα να μη συμβαίνει τίποτα. Τόσο για το σαρδάμ, όσο και για το… μεκελειό που συμβαίνει παράλληλα με την… φιέστα.

Δείτε το βίντεο από την Ιερουσαλήμ

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις