Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ικανοποίηση Ζάεφ και ραντεβού με τον Τσίπρα την Άνοιξη

Ικανοποίηση Ζάεφ και ραντεβού με τον Τσίπρα την Άνοιξη

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Συμφωνία των Πρεσπών εξασφάλισε πλειοψηφία από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της ελληνικής Βουλής εξέφρασε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ,.

Ο Ζόραν Ζάεφ μιλώντας σε ιδιωτικό κανάλι εξέφρασε την ελπίδα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί επίσης από την ολομέλεια της ελληνικής Βουλής τις επόμενες ημέρες.
Παράλληλα εξέφρασε την προσδοκία, όταν το πρωτόκολλο προσχώρησης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ κατατεθεί στην ελληνική Βουλή για κύρωση – κάτι που προσδιόρισε ότι αναμένει να γίνει στα μέσα Φεβρουαρίου, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες – να εγκριθεί με ακόμη μεγαλύτερη πλειοψηφία, καθώς, όπως είπε, στην περίπτωση αυτή θα αναγράφεται το νέο όνομα της χώρας του, «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».
Επιπλέον ο Ζόραν Ζάεφ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, αφού ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών, να έχει συνάντηση την άνοιξη με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, , είτε στα Σκόπια είτε στην Αθήνα. Η πιθανή συνάντηση, είπε, θα εξαρτηθεί πάντως και από τις υποχρεώσεις των δύο, που απορρέουν από την προεκλογική περίοδο στις δύο χώρες (προεδρικές εκλογές στην πΓΔΜ, ευρωεκλογές, καθώς και αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ελλάδα).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις