Κόσμος

Ημέρα των Ευχαριστιών: Οικογένειες θα πιαστούν στα χέρια λόγω Τραμπ στο τραπέζι!

Προσοχή, ναρκοθετημένο τραπέζι! Οι πολιτικές συζητήσεις κινδυνεύουν να είναι ιδιαίτερα έντονες όταν οι αμερικανικές οικογένειες συγκεντρωθούν απόψε για το παραδοσιακό γεύμα της Ημέρας των Ευχαριστιών, για πρώτη φορά μετά την αναπάντεχη εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος ζήτησε εθνική ενότητα στο μήνυμά του με την ευκαιρία της γιορτής αυτής. Έπειτα από μια «μακρά και τραυματική» προεκλογική εκστρατεία, τα συναισθήματα στη χώρα είναι ακόμη νωπά, επεσήμανε. Ο Τραμπ επεσήμανε ότι έχει έρθει ώρα «να αρχίσουμε να γεφυρώνουμε τους διχασμούς», τόνισε όμως ότι «οι εντάσεις δεν ξεπερνιούνται σε μια νύχτα». «Έχουμε μπροστά μας την ευκαιρία να γράψουμε ιστορία μαζί (…) Σας ζητώ να ενωθείτε μαζί μου στην προσπάθεια αυτή», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Μπαράκ Ομπάμα, που έδωσε για τελευταία φορά χάρη σε δύο γαλοπούλες σύμφωνα με την παράδοση, δήλωσε ότι η γιορτή αυτή είναι μια ευκαιρία να περάσουμε «από τις δημοσκοπήσεις στα πουλερικά» (from polls to poultry). Τα μέσα ενημέρωσης και τα σαιτ συναγωνίζονταν φέτος σε ιδέες για αντιπερισπασμό όταν αρχίζουν να ανάβουν τα πνεύματα στο τραπέζι των Ευχαριστιών.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN παρουσίασε έναν κατάλογο με θέματα συζήτησης τα οποία είναι ασφαλή όπως: πώς μαγειρεύεται η γαλοπούλα; Βραστή, ψητή στο φούρνο; Και τη γέμιση, πρέπει να τη βάζουμε μέσα στη γαλοπούλα ή στο πλάι του πιάτου; Η σάλτσα με κράνμπερις πρέπει να είναι έτοιμη ή σπιτική; Τι να κάνουμε πριν το φαγητό: να δούμε τηλεόραση ή να πάμε μια βόλτα για να μας ανοίξει η όρεξη;

Το περιοδικό The Atlantic προτείνει μια παρόμοια λίστα για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Ο ειδικός σε θέματα ευγένειας Ντάνιελ Ποστ Σένινγκ συνέστησε μιλώντας στο CNN η συζήτηση να περιοριστεί σε ασφαλή θέματα, όπως ο καιρός, τα αθλητικά και τα παιδιά. Διατηρείστε ανοικτό μυαλό, κι αν τα πράγματα πάνε στραβά και αναφερθεί το θέμα της πολιτικής, μην τσιμπήσετε!, υπογράμμισε ο Σένινγκ.

Διότι η πολιτική σίγουρα θα συζητηθεί στο τραπέζι. Σύμφωνα με μια διαδικτυακή δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ABC News και του SSRS, το 45% των Αμερικανών είναι βέβαιοι πως η συζήτηση θα στραφεί στην πολιτική, ενώ το 38% δήλωσε ανήσυχο μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο.

Μια κάτοικος του Άρλινγκτον, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, εξήγησε ότι ο ψυχολόγος της της πρότεινε «διεξόδους κινδύνου» στην περίπτωση που η συζήτηση ζωηρέψει. «Έχω φέρει τετράδια ζωγραφικής για ενήλικες, χριστουγεννιάτικες κάρτες και πολλά βιβλία και περιοδικά για διάβασμα», είπε. Όμως «ίσως περάσω αρκετή ώρα στο δωμάτιό μου, με την πόρτα κλειστή».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε εκλογές καλεί ο πρώην υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Μιχαΐλο Φέντοροφ - Οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν «αβεβαιότητα» για Ζελένσκι
«Πρέπει να βρούμε έναν νόμιμο, ασφαλή και ρεαλιστικό μηχανισμό που θα επιτρέψει στην Ουκρανία να αποκαταστήσει μια απολύτως δημοκρατική διαδικασία»
Φεντεροφ
Νεκρός Πορτογάλος τουρίστας στο Εξαμίλι στην Αλβανία έπειτα από άγρια επίθεση - 11 συλλήψεις, δύο αναζητούνται
Ο 21χρονος κατά τη διάρκεια συμπλοκής σε beach bar φέρεται να μπήκε στη μέση για να χωρίσει τους εμπλεκόμενους που είχαν πιαστεί στα χέρια, με αποτέλεσμα να δεχτεί τα θανατηφόρα χτυπήματα
Αλβανία: Νεκρός Πορτογάλος τουρίστας στο Εξαμίλι έπειτα από άγρια επίθεση – 11 συλλήψεις, δύο αναζητούνται
9
Νιαζί Κιζίλγιουρεκ: «Ντράπηκα που είμαι Τουρκοκύπριος» λέει ο πρώην ευρωβουλευτής για τις δολοφονίες Ισαάκ – Σολωμού
«Μετά την άγρια δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, ο Ντενκτάς φιλοξένησε στο προεδρικό του μέγαρο όσους είχαν κουραστεί από το ''κυνήγι'' και τους πρόσφερε λεμονάδα για να δροσιστούν» θυμάται ο Κιζίλγιουρεκ
Ο Τουρκοκύπριος πρώην ευρωβουλευτής, Niyazi Kızılyürek