Κόσμος

Ινδία: Τραγωδία δίχως τέλος – Εφτασαν τους 112 νεκροί από τις πλημμύρες και κατολισθήσεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στη δυτική Ινδία, καθώς τουλάχιστον 112 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο κρατίδιο Μαχαράστρα, μετά τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές του μουσώνα.

Σε τμήματα της δυτικής ακτής της Ινδίας ο όγκος της βροχής έφθασε τα 594 χιλιοστά σε ένα 24ωρο, αναγκάζοντας τις αρχές να απομακρύνουν ανθρώπους από τις πληγείσες περιοχές.

«Απροσδόκητες πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις σε πολλές περιοχές και οδήγησαν στην υπερχείλιση ποταμών», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Μαχαράστρα Ουντάι Τακεράι.

«Φράγματα και ποτάμια υπερχείλισαν. Αναγκαστήκαμε να βγάλουμε νερό από τα φράγματα και αντιστοίχως απομακρύνουμε κόσμο που διαμένει κοντά στις όχθες ποταμών σε ασφαλέστερα μέρη».

Το πολεμικό ναυτικό και ο στρατός συνδράμουν τις επιχειρήσεις διάσωσης στις παράκτιες περιοχές, πρόσθεσε.

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Τάλιγε, σε απόσταση 180 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της οικονομικής πρωτεύουσας Μουμπάι, όταν μια κατολίσθηση ισοπέδωσε το μεγαλύτερο τμήμα του μικρού χωριού, ανέφεραν αξιωματούχοι του κρατιδίου.

Σε άλλες εννέα κατολισθήσεις σε άλλα μέρη του Μαχαράστρα, 59 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 15 σκοτώθηκαν σε δυστυχήματα, που συνδέονταν με τις σφοδρές βροχοπτώσεις, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Υπάρχουν, επίσης, φόβοι ότι μερικές δεκάδες άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί σε κατολισθήσεις στις περιοχές Σατάρα και Ραϊγκάντ, είπε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος του κρατιδίου, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Χιλιάδες φορτηγά έχουν ακινητοποιηθεί σε μια εθνική οδό, που συνδέει το Μουμπάι με το Μπενγκαλουρού, όπου το οδόστρωμα έχει υποχωρήσει σε ορισμένα σημεία, έγινε γνωστό από έναν άλλο κυβερνητικό αξιωματούχο του Μαχαράστρα.

Στο μεταξύ, εκατοντάδες χωριά και πόλεις έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι και δεν έχουν πόσιμο νερό, τόνισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κέιτ Μίντλετον: Νέες εικόνες με την οικογένειά της μετά την απαιτητική πρόκληση των Three Peaks – Η αγκαλιά του Γουίλιαμ και των παιδιών της
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας ανήβηκε τις τρεις υψηλότερες κορυφές της Αγγλίας, της Σκωτίας και της Ουαλίας μέσα σε 24 ώρες με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπική οργάνωση που στηρίζει ασθενείς με καρκίνο
Κέιτ Μίντλετον: Νέες εικόνες με την οικογένειά της μετά την απαιτητική πρόκληση των Three Peaks – Η αγκαλιά του Γουίλιαμ και των παιδιών της
Σάλος με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζε: «Θα έκανα σεξ με την Κάιλι Μινόγκ»
Οι «καυτές» ερωτήσεις συνεχίστηκαν με την Όσμπρον να τον ρωτά αν με τη σύζυγό του, Τζόντι Χέιντον, «το κάνουν σαν κουνέλια» με τον ίδιο να απαντά αστειευόμενος: «όταν έχουμε χρόνο….»
O Άντονι Αλμπανέζε
7