Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ιντζέ: Ο αγώνας θα συνεχιστεί – Τι είπε για τις απειλές

Ιντζέ εκλογές Τουρκία

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ στις πρώτες του δηλώσεις μετά το εκλογικό αποτέλεσμα που τον έφερε στη δεύτερη θέση με διαφορά σχεδόν 11.000.000 ψήφων από τον Ερντογάν ευχαρίστησε τα 15.000.000 ψηφοφόρων που τον εμπιστεύτηκαν και δήλωσε ότι ο αγώνας συνεχίζεται.

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ διέψευσε ότι απειλήθηκε μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στην Τουρκία. Φήμες ότι απειλήθηκα ή πως συναντήθηκα με τον Ερντογάν δεν είναι αληθείς, είπε χαρακτηριστικά.

Με τις σημερινές του δηλώσεις ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης αποδέχθηκε και επίσημα το αποτέλεσμα των εκλογών, αναφέροντας μάλιστα ότι μπορεί να υπήρξαν παρατυπίες ωστόσο δέκα εκατομμύρια ψήφοι δεν μπορεί να είναι κλεμμένες.

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ κάλεσε τον Ερντογάν να τερματίσει τη διχαστική ρητορική και να ενώσει τον λαό.

Ιντζέ: Ενός ανδρός αρχή…

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης για την προεδρία, κάλεσε τον Ερντογάν να είναι πρόεδρος «όλων» των Τούρκων, αν και χαρακτήρισε «άδικη» την εκλογική αναμέτρηση και προειδοποίησε πως η χώρα εισέρχεται σε ένα επικίνδυνο καθεστώς του ενός ανδρός.

Ζήτησε επίσης από τον Ερντογάν να είναι «ο πρόεδρος των 81 εκατομμυρίων Τούρκων».

Αν και το βράδυ της Κυριακής ο Ιντζέ “φώναζε” για τα αποτελέσματα των εκλογών, κατά τη συνέντευξή Τύπου στην Άγκυρα είπε πως δεν υπάρχει αξιοσημείωτη διαφορά ανάμεσα στους αριθμούς που ανακοινώθηκαν επισήμως για τις ψήφους και αυτούς που διαθέτει το κόμμα του.

To CHP και διεθνείς οργανώσεις για τα δικαιώματα είχαν διαμαρτυρηθεί για τις άνισες συνθήκες, στις οποίες υποστήριξαν πως διεξήχθη η προεκλογική εκστρατεία στην Τουρκία.

Δεν παρέλειψε όμως και αυτή τη φορά να επιτεθεί στο κρατικό κανάλι TRT για τον τρόπο που κάλυψε τις εκλογές. Ειδικά τις τρεις τελευταίες (μεγάλες είναι η αλήθεια) προεκλογικές του συγκεντρώσεις, από τις οποίες δεν έδειξε… λεπτό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις