Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

ΗΠΑ: Αναστάτωση για τα αεροσκάφη της Southwest Airlines που καθηλώθηκαν λόγω τεχνικών προβλημάτων

ΗΠΑ: Αναστάτωση για τα αεροσκάφη της Southwest Airlines που καθηλώθηκαν λόγω τεχνικών προβλημάτων
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Southwest Airlines ανέστειλε τις πτήσεις της προς τις ΗΠΑ σήμερα λόγω «τεχνικών προβλημάτων», γεγονός που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση.

«Αναγκαστήκαμε να καθηλώσουμε αεροσκάφη και να αναστείλουμε πτήσεις λόγω προβλημάτων και αναμένεται να ξαναξεκινήσουμε τις πτήσεις το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε η εταιρεία στον λογαριασμό της στο Twitter ως απάντηση στην ανάρτηση ενός επιβάτη που αντιμετώπιζε πρόβλημα με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της εταιρείας.

Ωστόσο, σύμφωνα με το τελευταίο tweet της εταιρείας, οι πτήσεις της ξεκίνησαν πάλι.

Η αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, με ανάρτησή της στο twitter, από την πλευρά της ανακοίνωσε πως η Southwest Airlines ζήτησε την αναστολή της αναχώρησης πτήσεων αεροσκαφών της.

Ωστόσο, σύμφωνα με πιο πρόσφατο tweet, η υπηρεσία ενημερώνει ότι η παύση λειτουργίας «έχει αρθεί και οι υπηρεσίες της εταιρείας λειτουργούν ξανά».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων Flightaware, περισσότερες από 1.700 πτήσεις της Southwest είχαν καθυστερήσεις σήμερα το πρωί (ώρα ΗΠΑ), δηλαδή περίπου το 40% των πτήσεων της εταιρείας στις ΗΠΑ.

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Southwest βρέθηκε στο στόχαστρο επικρίσεων, μετά την ακύρωση 16.700 πτήσεων μεταξύ 21 και 31 Δεκεμβρίου, λόγω κύματος ψύχους και χιονιού που είχε εμποδίσει αερομεταφορές σε πολλές περιοχές της χώρας. Χρειάστηκαν ημέρες για να ξαναλειτουργήσει η εταιρία σε κανονικούς ρυθμούς.

Η εταιρεία χρειάστηκε επίσης, τον Ιούνιο του 2021, να καθηλώσει όλο της τον στόλο στις ΗΠΑ δύο φορές μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες λόγω προβλημάτων σε συστήματα πληροφορικής.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις