Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλος και καταιγίδες έπληξαν την Ιντιάνα και άλλες Πολιτείες – Τουλάχιστον 1 νεκρός

ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλος και καταιγίδες έπληξαν την Ιντιάνα και άλλες Πολιτείες – Τουλάχιστον 1 νεκρός
Φωτογραφία Reuters

Τουλάχιστον 1 νεκρός και δεκάδες σπίτια με σοβαρές ζημιές είναι ο απολογισμός του ανεμοστρόβιλου και των καταιγίδων που «χτύπησαν» χθες Κυριακή (25.6.2023) τις μεσοδυτικές και τις νότιες Πολιτείες των ΗΠΑ, ανέφεραν σήμερα οι Αρχές.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε πως πολλοί ανεμοστρόβιλοι αναφέρθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην κεντρική Ιντιάνα των ΗΠΑ, εκεί όπου ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Τον θάνατό του επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στην κομητεία Μάρτιν.

Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτων Καταστάσεων, Κάμερον Γουλφ, δήλωσε πως ο σύντροφος του θύματος τραυματίστηκε και διακομίστηκε αεροπορικώς σε νοσοκομείο. Το ζευγάρι ζούσε σε μια διώροφη ξύλινη κατοικία, η οποία καταστράφηκε από τις καταιγίδες.

«Οι ζημιές είναι εκτεταμένες», δήλωσε ο Γουλφ σε συνέντευξή του στο PBS. Οι περισσότερες από τις ζημιές καταγράφονται στην ύπαιθρο, ενώ οι πόλεις επλήγησαν λιγότερο από τις καταιγίδες και τους ανεμοστρόβιλους, πρόσθεσε.

Σε φωτογραφίες και βίντεο των τοπικών ΜΜΕ φαίνονται δέντρα που έχουν πέσει και αποκλείσει δρόμους αλλά και σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές. Επίσης, έπεσε και χαλάζι στην Ιντιάνα και γειτονικές πολιτείες, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Έρικ Φανκχάουζερ από την Μπάρτζερσβιλ, νότια της Ιντιανάπολις, δήλωσε πως, ενώ δεν υπήρξαν θύματα, περίπου 75 κατοικίες υπέστησαν από μέτριες μέχρι μεγάλες ζημιές εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Καταφύγια έκτακτης ανάγκης δημιουργήθηκαν στην κεντρική Ιντιάνα γι’ αυτούς των οποίων τα σπίτια υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν.

Από σήμερα το πρωί, περίπου μισό εκατομμύριο κάτοικοι αντιμετώπιζαν διακοπές της ηλεκτροδότησης λόγω της κακοκαιρίας σε μεσοδυτικές και νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα PowerOutage.us που παρακολουθεί τις διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος είχε χάσει τη ζωή του και περισσότεροι από 20 είχαν τραυματισθεί όταν ανεμοστρόβιλος είχε πλήξει πριν από λίγες ημέρες το κέντρο της πολιτείας Μισισίπι.

Ένα επικίνδυνο κύμα καύσωνα είχε επίσης προκαλέσει πρόσφατα θανατηφόρους ανεμοστρόβιλους στο Τέξας και τη Φλόριντα, όπου τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν αυτό το μήνα τη ζωή τους από αυτά τα καιρικά φαινόμενα. Πλημμύρες υποχρέωσαν εξάλλου 150 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις