Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

ΗΠΑ: «Εσκεμμένη ενέργεια» η ισχυρή έκρηξη στο Νάσβιλ – Ενημερώθηκε και ο Τραμπ (pics, vids)

ΗΠΑ: «Εσκεμμένη ενέργεια» η ισχυρή έκρηξη στο Νάσβιλ – Ενημερώθηκε και ο Τραμπ (pics, vids)
Φωτογραφία Reuters

Ένα σταθμευμένο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο εξερράγη τα ξημερώματα της Παρασκευής (25/12) στο κέντρο του Νάσβιλ και η αστυνομία της πόλης έκανε λόγο για «εσκεμμένη ενέργεια». Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο αφού αρχικά έλαβαν μια κλήση που έκανε λόγο για «πυροβολισμούς» σε αυτήν την τουριστική περιοχή του Νάσβιλ, στις 6 το πρωί. Εκεί είδαν το όχημα, είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ντον Άαρον, χωρίς να διευκρινίσει για ποιον λόγο το θεώρησαν «ύποπτο». «Οι περιστάσεις σχετικά με το όχημα οδήγησαν τους αστυνομικούς στο να καλέσουν τους πυροτεχνουργούς», είπε ο Άαρον.

Η ομάδα των πυροτεχνουργών ήταν καθ’ οδόν όταν σημειώθηκε η έκρηξη.

«Πιστεύουμε ότι η έκρηξη ήταν σκόπιμη», πρόσθεσε ο Άαρον. Οι τοπικές αρχές συνεργάζονται για τη διαλεύκανση της υπόθεσης με την ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) και την Υπηρεσία Αλκοόλ, Καπνού, Πυροβόλων και Εκρηκτικών.

Δείτε φωτογραφίες:

Ο Άντριου Μακέιμπ, πρώην αναπληρωτής διευθυντής του FBI, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι ενδεχομένως στόχος της έκρηξης να ήταν οι αστυνομικοί, δεδομένου ότι είχαν κληθεί να ερευνήσουν το ύποπτο όχημα όταν εκείνο εξερράγη.

Λίγα λεπτά πριν από την έκρηξη, οι αστυνομικοί πήγαν από πόρτα σε πόρτα στα γειτονικά κτίρια, ζητώντας από τους ενοίκους να παραμείνουν μέσα για την ασφάλειά τους. Ζήτησαν επίσης από έναν άνδρα που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του να αλλάξει πορεία.

Δεν είναι ακόμη σαφές αν υπήρχε κανείς μέσα στο όχημα τη στιγμή της έκρηξης.

Δείτε βίντεο:

Η έκρηξη έγινε αισθητή σε απόσταση εννέα οικοδομικών τετραγώνων. Από το ωστικό κύμα, ένας αστυνομικός έπεσε στο έδαφος και φαίνεται ότι υπέστη προσωρινή απώλεια ακοής. Κάτοικοι της συνοικίας είπαν ότι είδαν να φλέγονται και άλλα οχήματα. «Υπήρχαν πεσμένα δέντρα, τζάμια παντού», είπε ο Μπακ Μακόι.

Από την έκρηξη καταστράφηκαν πολλά οχήματα και υπέστησαν ζημιές πολλά σπίτια. Ο πυκνός μαύρος καπνός που υψώθηκε στον ουρανό ήταν ορατός από απόσταση πολλών χιλιομέτρων. Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, όμως κανένας τους δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Ο δήμαρχος του Νάσβιλ Τζον Κούπερ ζήτησε από τους κατοίκους να αποφύγουν το κέντρο της πόλης, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας, με τη βοήθεια σκύλων, ειδικά εκπαιδευμένων στον εντοπισμό βομβών.

Ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι για την υπόθεση αυτή ενημερώθηκε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις