Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΗΠΑ: «Χριστέ μου, βοήθησέ τους» – «Λύγισε» μετεωρολόγος με τον φονικό ανεμοστρόβιλο στο Μισισιπί

ΗΠΑ: «Χριστέ μου, βοήθησέ τους» – «Λύγισε» μετεωρολόγος με τον φονικό ανεμοστρόβιλο στο Μισισιπί

Ο φονικός ανεμοστρόβιλος και οι τεράστιες θύελλες που χτυπάνε με σφοδρότητα το Μισισιπί στις ΗΠΑ έκαναν τον Αμερικανό μετεωρολόγο, Ματ Λάουμπχαν να «λυγίσει», αφήνοντας το συναίσθημα να τον κυριεύσει την ώρα που ήταν στον αέρα.

Ο μετεωρολόγος έκανε τις προβλέψεις του για τον καιρό στο δίκτυο «WTVA» της πολιτείας του Μισισιπί. Φυσικά η πρόγνωσή του είχε να κάνει κυρίως με τα στοιχεία που έρχονταν για τον ανεμοστρόβιλο και τις θύελλες που σφυροκοπούσαν την περιοχή των ΗΠΑ.

Όταν ο Ματ Λάουμπχαν είδε τα νέα στοιχεία για την πορεία της θεομηνίας στον Μισισιπί και κατάλαβε ότι ο ανεμοστρόβιλος και οι θύελλες δεν είχαν ηρεμήσει και απειλούσαν με ακόμα μεγαλύτερες καταστροφές και νεκρούς την πολιτεία των ΗΠΑ, «λύγισε».

Έσκυψε το κεφάλι του με απόγνωση…

Φανερά συντετριμμένος άρχισε να λέει: «Οι ισχυροί άνεμοι αλλάζουν συνεχώς πορεία. Και τώρα που μιλάμε, έρχονται οι νέες προβλέψεις. Χριστέ μου, σε παρακαλώ βοήθησέ τους», είπε ο Αμερικανός μετεωρολόγος.

Η φονική επέλαση του ανεμοστρόβιλου το βράδυ της Παρασκευής (24.3.2023 έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής τον θάνατο 23 ανθρώπων και τεράστιες υλικές ζημιές. Τουλάχιστον δύο πόλεις της πολιτείας των ΗΠΑ έχουν ισοπεδωθεί, ενώ υπάρχουν περισσότεροι από τέσσερις αγνοούμενοι.

Τουλάχιστον 20.000 άτομα έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις