Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

ΗΠΑ: Ο κορονοϊός έβαλε φρένο στο ταξίδι Τραμπ στο Νιου Τζέρσεϊ

ΗΠΑ: Ο κορονοϊός έβαλε φρένο στο ταξίδι Τραμπ στο Νιου Τζέρσεϊ

Ο κορονοϊός θερίζει ζωές στις ΗΠΑ κάτι το οποίο στάθηκε η αιτία προκειμένου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να ακυρώσει την τελευταία στιγμή το ταξίδι του στο Νιου Τζέρσεϊ.

Λίγες ώρες πριν από την αναχώρησή του με το Air Force One από τη στρατιωτική βάση Άντριου, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε, χωρίς καμία εξήγηση, ότι ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ δεν θα μεταβεί σε αυτήν την πολιτεία όπου είχε προγραμματίσει να περάσει το Σ/Κ στο θέρετρο γκολφ του στο Μπέντμινστερ.

Ο Τζαν Ντίρι, εκπρόσωπος τύπου της αμερικανικής προεδρίας, ανέφερε απλά ότι η απόφαση που ελήφθη δεν έχει «καμία σχέση» με τις συστάσεις για καραντίνα που απηύθυνε ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ προς κάθε πρόσωπο, το οποίο ταξίδεψε σε κάποια αμερικανική πολιτεία, όπου τα στοιχεία για την Covid-19 καταγράφουν ανοδική πορεία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε επισκεφθεί την Τρίτη την Αριζόνα, μία από τις πολιτείες όπου οι δείκτες βρίσκονται στο «κόκκινο».

Οι κυβερνήτες των πολιτειών του Νιου Τζέρσεϊ, της Νέας Υόρκης και του Κονέτικατ, Φιλ Μέρφι, Άντριου Κουόμο και Νεντ Λάμοντ, ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι θα θέτουν σε καραντίνα 14 ημερών τους πολίτες που επισκέφθηκαν κάποια πολιτεία όπου τα ποσοστά μόλυνσης έχουν αυξητική τάση.

Η Φλόριντα αναστέλλει την πώληση αλκοόλ στα μπαρ

Η Φλόριντα ανακοίνωσε σήμερα πως αναστέλλει την πώληση αλκοόλ στα μπαρ προκειμένου να αντιμετωπίσει την έξαρση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, ιδίως μεταξύ των νέων.

«Η ρυθμιστική Αρχή για τις επιχειρήσεις αναστέλλει άμεσα την κατανάλωση αλκοόλ στα μπαρ σε ολόκληρη την πολιτεία», ανακοινώθηκε σήμερα, λίγη ώρα αφότου το Τέξας, που βρίσκεται αντιμέτωπο επίσης με την έξαρση του ιού, γνωστοποίησε ότι κλείνει τα μπαρ του.

Ο κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις, που καθυστέρησε πολύ να εφαρμόσει μέτρα καραντίνας τον Μάρτιο, εξήγησε αυτήν την εβδομάδα πως η πολιτεία του βρίσκεται αντιμέτωπη με μια «πραγματική έκρηξη» της νόσου μεταξύ των νέων και προειδοποίησε τα καταστήματα που πωλούν αλκοόλ λέγοντάς τους ότι θα μπορούσαν να χάσουν την άδειά τους στην περίπτωση που δεν τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα από τη Φλόριντα, η πολιτεία κατέγραψε σχεδόν 9000 νέα κρούσματα Covid-19 σε διάστημα 24 ωρών, ο χειρότερος απολογισμός σε μια αμερικανική πολιτεία από την έναρξη της πανδημίας.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις