Κόσμος

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απέσυρε την προσφυγή για το Μίσιγκαν – Τι θεωρεί ότι πέτυχε

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την προσφυγή που είχε υποβάλει στο Μίσιγκαν απέσυρε το προεκλογικό επιτελείο του Ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο προσωπικός δικηγόρος του, Ρούντι Τζουλιάνι.

«Σήμερα το πρωί αποσύρουμε την προσφυγή μας στο Μίσιγκαν, ως άμεσο αποτέλεσμα της νομικής δικαίωσης που επιδιώκαμε: να σταματήσουμε την επικύρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων στην κομητεία Γουέιν προτού να διασφαλίσουν οι κάτοικοι ότι κάθε νόμιμη ψήφος έχει καταμετρηθεί και κάθε παράνομη ψήφος δεν έχει καταμετρηθεί», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Τζουλιάνι.

Σύμφωνα με το δίκτυο CNBC, ένας δικηγόρος της ομάδας του Τραμπ είπε ότι η προσφυγή αποσύρεται επειδή η Επιτροπή των Ψηφολεκτών «συνεδρίασε και απέφυγε να επικυρώσει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών».

Ωστόσο, η δήλωση αυτή είναι λανθασμένη: η επιτροπή ψήφισε υπέρ της επικύρωσης των αποτελεσμάτων, αφού όμως αρχικά οι δύο Ρεπουμπλικάνοι εκπρόσωποί της αρνήθηκαν να τα επικυρώσουν σε αυτήν την κομητεία η οποία περιλαμβάνει και το Ντιτρόιτ, τη μεγαλύτερη πόλη. Ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε την κομητεία Γουέιν με ποσοστό 68% έναντι 31% του Τραμπ.

Οι δύο Ρεπουμπλικανοί ψηφολέκτες λένε τώρα ότι ανακάλεσαν τις ψήφους τους. Όμως, αξιωματούχοι της Πολιτείας υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται και ότι η επικύρωση είναι επίσημη.

Σύμφωνα με πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο ίδιος ο Τραμπ επικοινώνησε με τους δύο Ρεπουμπλικάνους ψηφολέκτες το βράδυ της Τρίτης. Την Τετάρτη, εκείνοι ζήτησαν να ανακληθούν οι ψήφοι τους και υπέγραψαν ένορκες καταθέσεις, οι οποίες περιλαμβάνονται στα νομικά έγγραφα με τα οποία οι δικηγόροι του προέδρου ενημέρωσαν σήμερα τις δικαστικές αρχές για την απόσυρση της προσφυγής τους.

Ο ένας από τους δύο, ο Ουίλιαμ Χάρτμαν, στην ένορκη κατάθεσή του αναφέρει ότι «πείστηκε να συμφωνήσει στην επικύρωση βασιζόμενος στην υπόσχεση ότι θα γινόταν πλήρης και ανεξάρτητος έλεγχος» των ψήφων. Η δεύτερη, η Μόνικα Πάλμερ, ανέφερε ότι «πιστεύει πως τα αποτελέσματα στην κομητεία Γουέιν δεν θα έπρεπε να επικυρωθούν».

Η Πάλμερ επιβεβαίωσε σήμερα στο πρακτορείο Reuters, ότι ο Τραμπ της τηλεφώνησε μετά την επικύρωση του αποτελέσματος.

Μια εκπρόσωπος της υπουργού Εσωτερικών του Μίσιγκαν, της Τζόσλιν Μπένσον, είπε πάντως ότι το θέμα θεωρείται λήξαν. «Δεν υπάρχει νομικός μηχανισμός για να ανακαλέσουν τις ψήφους του. Η δουλειά τους τελείωσε και το επόμενο βήμα στη διαδικασία είναι να συνεδριάσει και να τα επικυρώσει η Πολιτειακή Εφορευτική Επιτροπή», είπε η Ανέτα Κιρσνόφσκι μιλώντας στο NBC News.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αρχαία βυζαντινή πόλη στη δυτική έρημο της Αιγύπτου - Βρέθηκαν νομίσματα, αγγεία και βωμοί
Οι ανασκαφές αποκάλυψαν συνοικίες με διαδρόμους που εκτείνονταν από βορρά προς νότο και διασταυρώνονταν με δρόμους από ανατολή προς δύση, σχηματίζοντας ανοιχτές πλατείες και δημόσιους χώρους
Η πόλη στην όαση της Ντάχλα, στην περιφέρεια της Νέας Κοιλάδας της σημερινής Αιγύπτου, μαρτυρά τη ζωή της εποχής που η χώρα αποτελούσε μέρος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας
Χιλιάδες μαυροντυμένοι στην Τεχεράνη για την προσευχή στην μνήμη του Αλί Χαμενεΐ - Απών ξανά ο διάδοχος του, Μοζτάμπα
Δεκάδες μηχανήματα που εκτοξεύουν δροσερό νερό, τοποθετήθηκαν στη Μεγάλη Μοσάλα για να προστατευτούν οι πολίτες από τον καύσωνα - Πάνω από 15 εκατ. άνθρωποι θα δώσουν το παρών στις επικήδειες τελετές
Μηχανήματα εκτοξεύουν δροσερό νερό για την αντιμετώπιση του καύσωνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πτοήθηκε από τους κεραυνούς πριν την ομιλία του για την 4η Ιουλίου: Δεν υπάρχει τρόπος να μας σταματήσουν
Με καθυστέρηση πραγματοποιήθηκε λόγω κακοκαιρίας η ομιλία του Αμερικανού προέδρου για την 250η επέτειο της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Ακολούθησε εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων
Ο Ντόναλντ Τραμπ