Κόσμος

ΗΠΑ: Οι κυρώσεις θα συνεχίσουν να επιβαρύνουν τη Ρωσία – Στη μαύρη λίστα 14 ρωσικά τάνκερ

Οι κυρώσεις θα συνεχίσουν να επιβαρύνουν τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα (23.02.2024) η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ, μετά τις εκτενείς κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ κατά της Ρωσίας.

Οι κυρώσεις που στοχεύουν περισσότερα από 500 πρόσωπα και οντότητες επιβλήθηκαν με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ως απάντηση για τον θάνατο του φυλακισμένου ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έβαλανστη μαύρη λίστα των κυρώσεων 14 ρωσικά πετρελαιοφόρα προκειμένου να συμμορφωθούν και να τηρούν το ανώτατο όριο που επέβαλε η Δύση στην τιμή του αργού πετρελαίου που πουλά η Μόσχα.

Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών στοχεύουν την εθνική ναυτιλιακή εταιρία της Ρωσίας Sovcomflot, δίνοντάς της προθεσμία 45 ημερών για να εκφορτώσει το πετρέλαιο ή άλλα φορτία από τα 14 πλοία, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Οι κυρώσεις επιβάλλονται στον όμιλο Sovcomflot για παραβιάσεις του ανώτατου ορίου τιμών της Δύσης στο ρωσικό πετρέλαιο, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οζέλ κατά Ερντογάν: «Είναι αρχηγός χούντας» – Συγκρούσεις με την αστυνομία στο συλλαλητήριο του CHP υπέρ του Ιμάμογλου
«Η σύλληψη του Ιμάμογλου στις 19 Μαρτίου ήταν ένα πραξικόπημα του Ερντογάν» τονίζει ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), έξω από το Δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου
Τέλος εποχής για τον USAID μετά από σχεδόν 60 χρόνια - Ό,τι απομείνει ενσωματώνεται στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ
Το «τέλος εποχής» για τον USAID μπορεί να οδηγήσει σε πάνω από 14 εκατομμύρια επιπλέον θανάτους ευάλωτων ανθρώπων μέχρι το 2030 – και το ένα τρίτο από αυτούς θα είναι παιδιά
USAID