Κυριακή, 21 Απρ.
20oC Αθήνα

ΗΠΑ: Οι κυρώσεις θα συνεχίσουν να επιβαρύνουν τη Ρωσία – Στη μαύρη λίστα 14 ρωσικά τάνκερ

ΗΠΑ: Οι κυρώσεις θα συνεχίσουν να επιβαρύνουν τη Ρωσία – Στη μαύρη λίστα 14 ρωσικά τάνκερ
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι κυρώσεις θα συνεχίσουν να επιβαρύνουν τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα (23.02.2024) η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ, μετά τις εκτενείς κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ κατά της Ρωσίας.

Οι κυρώσεις που στοχεύουν περισσότερα από 500 πρόσωπα και οντότητες επιβλήθηκαν με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ως απάντηση για τον θάνατο του φυλακισμένου ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έβαλανστη μαύρη λίστα των κυρώσεων 14 ρωσικά πετρελαιοφόρα προκειμένου να συμμορφωθούν και να τηρούν το ανώτατο όριο που επέβαλε η Δύση στην τιμή του αργού πετρελαίου που πουλά η Μόσχα.

Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών στοχεύουν την εθνική ναυτιλιακή εταιρία της Ρωσίας Sovcomflot, δίνοντάς της προθεσμία 45 ημερών για να εκφορτώσει το πετρέλαιο ή άλλα φορτία από τα 14 πλοία, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Οι κυρώσεις επιβάλλονται στον όμιλο Sovcomflot για παραβιάσεις του ανώτατου ορίου τιμών της Δύσης στο ρωσικό πετρέλαιο, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις