Κόσμος

Ιράν: 10.000 εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας έχουν “χτυπηθεί” από τον κορονοϊό

Περίπου 10.000 εργαζόμενοι στο εθνικό σύστημα του Ιράν έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό σύμφωνα με το πρακτορείο ILNA.

Αυτό έκανε γνωστό στο πρακτορείο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Κασέμ Τζανμπαμπαΐ ο οποίος δήλωσε πως “περίπου 10.000 εργαζόμενοι στην υγεία έχουν προσβληθεί από τη θανατηφόρο νόσο στο Ιράν και κάποιοι από αυτούς έχουν πεθάνει”.

Παράλληλα, ο προϊστάμενός του στο υπουργείο Σαΐντ Ναμακί, κάλεσε τους Ιρανούς να αποφύγουν να ταξιδέψουν κατά τη διάρκεια των θρησκευτικών εορτών του Έιντ αλ -Φιτρ, αργότερα μέσα στον μήνα, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος για μία νέα έξαρση στα κρούσματα από κορονοϊό, μετέδωσε σήμερα το κρατικό δίκτυο τηλεόρασης.

Οι Ιρανοί ταξιδεύουν συχνά σε διάφορες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα για να γιορτάσουν το τέλος του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, κάτι που σύμφωνα με τον Ναμακί θα μπορούσε να οδηγήσει σε παραβίαση του μέτρου της κοινωνικής απόστασης και σε μία νέα έξαρση της COVID-19.

“Σας παροτρύνω να μην ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια του Έιντ. Είναι βέβαιο πως τέτοια ταξίδια σημαίνουν νέα κρούσματα της νόσου … Οι πολίτες δεν πρέπει να ταξιδεύουν από και προς τις περιοχές που κρίνονται υψηλού κινδύνου”, ανέφερε ο Ναμακί στις δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση.

“Περίπου το 90% του πληθυσμού σε πολλές περιοχές δεν έχει προσβληθεί ακόμη από την ασθένεια. Σε περίπτωση νέας επιδημίας, θα είναι πολύ δύσκολο για μένα και τους συναδέλφους μου να την ελέγξουμε”.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της COVID-19 στο Ιράν αυξήθηκαν χθες κατά 2.346, φθάνοντας τα 126.949, ανέφερε το υπουργείο Υγείας. Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 7.183 κι είναι ο υψηλότερος στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Μια έκθεση του ερευνητικού κέντρου του Κοινοβουλίου έδειξε ότι ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων και θανάτων στο Ιράν ενδέχεται να είναι σχεδόν διπλάσιος από αυτόν που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας.

Ωστόσο, ανησυχώντας ότι τα μέτρα για να περιορισθούν οι δημόσιες δραστηριότητες θα μπορούσαν να προξενήσουν ακόμη μεγαλύτερη βλάβη σε μια οικονομία που ήδη έχει πληγεί από τις αμερικανικές κυρώσεις, η κυβέρνηση έχει χαλαρώσει από τα τέλη Απριλίου τους περισσότερους από τους περιορισμούς στην καθημερινή ζωή.

Τα κρούσματα του κορονοϊού έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν ανιούσα πορεία τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ωστόσο, ο Πρόεδρος Χασάν Ροχανί δήλωσε χθες πως το Ιράν βρίσκεται κοντά στο να περιορίσει την επιδημία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ένας 33χρονος μπήκε σε παμπ ντυμένος με στολή Ναζί στις ΗΠΑ – Χτύπησε φοιτήτρια που προσπάθησε να τον διώξει και της έσπασε τη μύτη
Το περιστατικό σημειώθηκε σε μαγαζί κοντά στο πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, όπου ο άνδρας επιτέθηκε στη φοιτήτρια όταν αυτή προσπάθησε να του βγάλει το περιβραχιόνιο με τη σβάστικα πιάνω
ΗΠΑ
Ισπανία: Η κυβέρνηση Σάντσεθ σε κίνδυνο μετά τις απειλές απόσυρσης των Καταλανών συμμάχων της
Το καταλανικό αυτονομιστικό κόμμα Junts ενδέχεται να σταματήσει να στηρίζει την αριστερή κυβέρνηση συνασπισμού, αποδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο την ισχνή πλειοψηφία του Πέδρο Σάντσεθ στη Μαδρίτη
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ
«Αγαπούσε τη Ρόδο, ήθελε να έρθει μόνιμα στην Ελλάδα» λένε συγγενείς του 18χρονου Θοδωρή που δολοφονήθηκε στη Βραζιλία
«Μία δεκαετία είναι που έφυγαν και πήγαν εκεί γιατί η μαμά είναι μισή Βραζιλιάνα, νόμιζαν ότι με την κρίση θα είχαν καλύτερη ζωή αλλά δυστυχώς συνέβη κι αυτό» τονίζει ο συγγενής του 18χρονου
18χρονος
Μουσείο του Λούβρου: Οι δύο συλληφθέντες τηρούν τον «νόμο της σιωπής» απέναντι στους ανακριτές – Δείγματα DNA οδήγησαν στην ταυτοποίησή τους
Οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν μετά τη θεαματική ληστεία στο Μουσείο του Λούβρου τηρούν σιγή απόλυτης άρνησης μετά τη σύλληψή τους – οι αστυνομικοί, ωστόσο, κατάφεραν να τους ταυτοποιήσουν χάρη στο DNA τους
Έρευνες γύρω από το παράθυρο του Λούβρου, από το οποίο πέρασαν οι ληστές