Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

“Ήρθα για διακοπές στην Ελλάδα κι έγινα σκλάβα του σεξ”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Την συγκλονιστική της ιστορία περιγράφει η Μέγκαν Στίβενς, η οποία ερωτεύτηκε όταν ήρθε στην Ελλάδα για διακοπές ούσα μόλις 14 ετών και ο σύντροφός της έγινε τελικά ο… διακινητής της για έξι ολόκληρα χρόνια.

Η Μέγκαν είναι 25 χρονών και το όνομα αυτό δεν είναι καν το πραγματικό της. Μιλώντας στην Guardian ζήτησε να μην δημοσιευτεί τίποτα που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ανωνυμία της, την οποία προστατεύει ως κόρη οφθαλμού μετά τα όσα έχει ζήσει…

Σου κλέβουν ολόκληρη την ύπαρξη… Αν δεν βρεθείς στη θέση αυτή δεν μπορείς να καταλάβεις…

Κάθε πτυχή της καθημερινότητάς της, την τρομοκρατεί, αφού φοβάται μήπως αποκαλυφθεί η ταυτότητά της κι αυτό γιατί 11 χρόνια πριν, όταν ήταν στην τρυφερή ηλικία των 14 ετών, η Μέγκαν χρησιμοποιήθηκε σαν κάτι άψυχο, στην βιομηχανία του σεξ.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, ήταν μία από τα 2,4 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως που πέφτουν θύματα του trafficking, το 80% των οποίων μετατρέπονται σε σκλάβους του σεξ.

Μία γυναίκα μπορεί να αποφέρει στον διακινητή της μέχρι και 1.000 αγγλικές λίρες την εβδομάδα και μπορεί να εξαναγκαστεί σε σεξουαλικές επαφές με πολλούς άνδρες μέσα σε μία μόλις ημέρα.

Το βιβλίο για τις φρικιαστικές εμπειρίες της…

Η Μέγκαν περιγράφει μία στιγμή που βρισκόταν μέσα σε ένα λεωφορείο και είδε έναν άνδρα που της θύμιζε τον διακινητή της, κάτι που την έκανε να χάσει την ανάσα της, κάτι που παραδέχεται πως δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί, αφού βρισκόταν σε δημόσιο χώρο γεμάτο ανθρώπους…

Η δημοσιογράφος μίλησε με την Μέγκαν για τα απομνημονεύματά της, που έχουν τίτλο Bought & Sold (σ.σ. αγορασμένη και πουλημένη) και γράφτηκαν με την βοήθεια μίας συγγραφέα – φάντασμα, που ονομάζεται Jane, η οποία ήταν παρούσα στην συζήτηση για ασφάλεια.

Η 25χρονη κοπέλα λέει πως το να γράφει αυτό το βιβλίο ήταν “θεραπευτικό”, ενώ σε μία άλλη ζωή θα ήθελε να έχει σπουδάσει αγγλική λογοτεχνία…

Οι εφιαλτικές στιγμές

“Όταν βγήκα από το σεξουαλικό εμπόριο δεν μπορούσα να μιλήσω σε κανέναν”, λέει η Μέγκαν και συνεχίζει: “Δεν είχα αυτοπεποίθηση. Μου έγινε διάγνωση για μετα-τραυματικό στρες από έναν ψυχολόγο που μου λέει πόσο αποκομένη νιώθω από το παρελθόν μου. Εγώ νιώθω σα να συνέβη σε κάποιον άλλον…”

“Έκανα σεξ για δύο λεπτά και με πλήρωναν 20 ευρώ”

Οι γονείς της Μέγκαν χώρισαν όταν εκείνη ήταν τεσσάρων ετών και είχαν προβλήματα με το αλκοόλ, κάτι που την έκανε να μεγαλώσει σε ένα χαοτικό περιβάλλον χωρίς καμία μάθηση για τα όρια. Δέκα χρόνια αργότερα, στα 14 της, ήρθε για διακοπές στην Ελλάδα και θυμάται πως ένιωθε “απελπισμένη για αγάπη”.

Ένα βράδυ, η Μέγκαν βρισκόταν σε ένα μπαρ και πρόσεξε έναν γοητευτικό, όπως λέει η ίδια, άνδρα αλβανικής καταγωγής, ο οποίος λεγόταν Τζακ και την φλέρταρε, με την ίδια να ανταποκρίνεται. Η κοπέλα ένιωθε ερωτευμένη και έπεισε την μητέρα της να μην γυρίσει στην Αγγλία και να μείνει με αυτόν τον άνδρα.

Ο ρόλος της μητέρας

“Πως δέχτηκε κάτι τέτοιο η μητέρα;” είναι το εύλογο ερώτημα. “Τότε δεν ήταν και πολύ καλός άνθρωπος”, απαντά αφοπλιστικά η Μέγκαν.

Η Μέγκαν λέει πως ο άνδρας αυτός ήταν γοητευτικός και της φερόταν πολύ καλά στην αρχή. Όσο περνούσε ο καιρός, η γοητεία αυτή μετατράπηκε σε έλεγχο. Ο άνδρας της είπε πως η οικογένειά του χρειαζόταν χρήματα και πως για να φτιάξουν μία οικογένεια θα έπρεπε να μετακομίσουν στην Αθήνα, όπου τα ξαδέρφια του θα τους έβρισκαν δουλειά.

Φυσικά η δουλειά σε καφετέρια για την οποία της είχε μιλήσει ο άνδρας ήταν στην πραγματικότητα ένα κύκλωμα πορνείας. Αυτό ξεκίνησε όταν ο Τζακ της είπε να μεταφέρει ένα κουτί σε ένα συγκεκριμένο κτίριο, όπου την περίμενε ένας άνδρας μέσα σε ένα δωμάτιο με ένα μονό κρεβάτι και μία κάμερα στημένη σε ένα τρίποδο.

Η αρχή του κακού…

“Αυτό ήταν”, λέει η Μέγκαν. “Στην πραγματικότητα με βίασε. Βιντεοσκοπούσε όλη την πράξη κι εγώ είχα παραλύσει από το σοκ”.

“Δεν ήταν αρκετό να κάνω σεξ με 50 άνδρες την ημέρα…”

Όταν έφυγε, είδε πως το κουτί που έπρεπε να παραδώσει ήταν γεμάτο προφυλακτικά και στην πραγματικότητα αυτή ήταν η πρώτη φορά που η ίδια έκανε σεξ.

Η Μέγκαν κατηγορεί ακόμη τον εαυτό της, που “τυφλωμένη” από τον έρωτα για τον Τζακ κατέληξε να κάνει σεξ ακόμη και με 8 άνδρες την ημέρα…

Η κοπέλα κάποια στιγμή βρέθηκε στην Ιταλία, όπου εργαζόταν σε οίκους ανοχής που προσέφεραν σεξ για μόλις 2 λεπτά, κάτι που σημαίνει πως έκανε σεξ ακόμη και με 100 άνδρες την ημέρα!

Η Μέγκαν έζησε αυτό τον εφιάλτη για έγι ολόκληρα χρόνια και όταν της ζητήθηκε να περιγράψει τον εαυτό της με τρεις λέξεις, εκείνη απάντησε: “Δυνατή, αποφασισμένη και γεμάτη ελπίδα”.

Πηγή: theguardian.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε