Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ισραήλ: Αναβάλλεται η ανακοίνωση Νετανιάχου για την αναστολή της δικαστικής μεταρρύθμισης

Ισραήλ: Αναβάλλεται η ανακοίνωση Νετανιάχου για την αναστολή της δικαστικής μεταρρύθμισης

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέβαλε την προγραμματισμένη ανακοίνωσή του για την αναστολή της δικαστικής μεταρρύθμισης, εν μέσω διαφωνιών στον κυβερνητικό συνασπισμό. Αυτό μετέδωσε η ισραηλινή τηλεόραση, ενώ προς το παρόν δεν έχει εκδοθεί ανακοίνωση από το γραφείο του. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το πρωί της Δευτέρας (27.03.2023), το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12 είχε αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επρόκειτο να ανακοινώσει στις 10:30 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) την αναστολή της μεταρρύθμισης, η οποία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και διαδηλώσεις στη χώρα, αλλά και την ανησυχία των συμμάχων της.

Ωστόσο, μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού, όπως ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, ζήτησαν από τον πρωθυπουργό να μην υποχωρήσει στις πιέσεις και να προχωρήσει με την δικαστική μεταρρύθμιση.

Παρέμβαση του προέδρου να σταματήσει «αμέσως» 

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η είδηση για τις ανακοινώσεις Νετανιάχου ήρθαν αφού ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ κάλεσε σήμερα (27.03.2023) την κυβέρνηση να σταματήσει την αμφιλεγόμενη δικαστική μεταρρύθμιση. 

«Στο όνομα της ενότητας του λαού του Ισραήλ», ο πρόεδρος της χώρας Ισαάκ Χέρτσογκ κάλεσε την κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου να επιδείξει «υπευθυνότητα» και να «σταματήσει τη νομοθετική διαδικασία αμέσως». 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις