Site icon NewsIT
09:19 | 13.10.25

Ισραήλ: Απελευθερώθηκαν τα δίδυμα αδέλφια Ζιβ και Γκάλι Μπέρμαν – Πώς οι τρομοκράτες της Χαμάς τους απήγαγαν

O Ζιβ και o Γκάλι Μπέρμαν

O Ζιβ και o Γκάλι Μπέρμαν / REUTERS / Ronen Zvulun

Newsit Newsroom

Tα αδέλφια είχαν χωριστεί κατά τη διάρκεια της κράτησής τους στις σήραγγες της Χαμάς

Ανάμεσα στους Ισραηλινούς ομήρους που απελευθερώθηκαν σήμερα (13.10.2025) από τη Χαμάς, είναι και τα δίδυμα αδέλφια Ζιβ και Γκάλι Μπέρμαν.

Όταν οι 2 νεαροί απήχθησαν από τους τρομοκράτες της Χαμάς από το κιμπούτς Κφαρ-Άζα ήταν 25 χρόνων. Μετά από 2 χρόνια και μετά από την συμφωνία μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, επιστρέφουν στην ασφάλεια του σπιτιού τους και στην οικογένειά τους που για πολύ καιρό νόμιζε πως είχαν δολοφονηθεί.

Η μητέρα τους Λίραν Μπέρμαν, μιλώντας στο CNN τον Φεβρουάριο του 2025 είπε ότι έμαθε ότι τα παιδιά της είναι ζωντανά όταν απελευθερώθηκαν κάποιοι Ισραηλινοί όμηροι. Από τη στιγμή που απήχθησαν μέχρι και τώρα, δεν είχε λάβει καμία άλλη πληροφορία.

Ο Ζιβ Μπέρμαν / Courtesy of Bring Them Home Now/Handout via REUTERS

Δείτε στο live του newsit.gr όλες τις εξελίξεις με την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων.

Το μόνο που είχε φτάσει στα αυτιά τους ήταν ότι τα αδέλφια είχαν χωριστεί κατά τη διάρκεια της κράτησής τους στις σήραγγες της Χαμάς.

Έβαλαν φωτιά στο σπίτι του για να τον απαγάγουν

Όπως μεταδίδει η Jerusalem Post, οι Γερμανοϊσραηλινοί δίδυμοι είχαν περάσει όλη τους τη ζωή κοντά ο ένας στον άλλον, παρά το γεγονός ότι είχαν διαφορετικές προσωπικότητες και ενδιαφέροντα.

Και οι δύο απήχθησαν από τη γειτονιά τους στις 7 Οκτωβρίου 2023, όπου τρομοκράτες της Χαμάς σφαγίασαν 11 από τους 37 κατοίκους και απήγαγαν άλλους 7.

O Γκάλι και ο Ζιβ Μπέρμαν / REUTERS/Ammar Awad

Παρά το γεγονός ότι γνώριζε ότι η Χαμάς λεηλατούσε το νότιο Ισραήλ, ο Γκάλι έφυγε από το δωμάτιο ασφαλείας, οπλισμένος με ένα κουζινομάχαιρο για να συναντήσει τη φίλη και γειτόνισσά του, η οποία ήταν μόνη. Εκεί τον απήγαγαν.

Όσον αφορά τον Ζιβ, τρομοκράτες έβαλαν φωτιά στο σπίτι του, αναγκάζοντάς τον να βγει δωμάτιο ασφαλείας και να πέσει στα χέρια τους.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version