Κόσμος

Ισραήλ: «Η απελευθέρωση των ομήρων είναι μια περίπλοκη διαδικασία που δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα είναι μια περίπλοκη διαδικασία που δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί και μπορεί να πάρει χρόνο», δήλωσε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι, το βράδυ της Τετάρτης.

Λίγες ώρες πριν τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία του Ισραήλ με τη Χαμάς και τα στοιχεία που βλέπουν σήμερα (22.11.2023) το φως της δημοσιότητας, ο Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι έβαλε με τον τρόπο του ένα «στοπ» σε όσα ακούγονται.

Κατά τη διάρκεια της καθημερινής του ενημέρωσης σχετικά με τα τεκταινόμενα στο πεδίο της μάχης, ο εκπρόσωπος των IDF εξήγησε ότι η απελευθέρωση και η ανταλλαγή των ομήρων είναι μια περίπλοκη διαδικασία και τίποτα δεν είναι οριστικό ακόμα.

«Ο Ισραηλινός Στρατός, με όλους τους αρμόδιους φορείς, διεξάγει μια τακτική διαδικασία πριν από την απελευθέρωση των ομήρων», δήλωσε ο Χάγκαρι.

«Έχουμε καθήκον να κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψουμε τους ομήρους, τους ηλικιωμένους και τις γυναίκες, τους άνδρες και τα παιδιά. Αυτή είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που μπορεί να πάρει χρόνο και να περάσει από διάφορα στάδια», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των IDF.

Ο Χαγκάρι δήλωσε ότι ενδέχεται να υπάρχουν προσπάθειες από τη Χαμάς να χρησιμοποιήσει «ψυχολογικό τρόμο» εναντίον των Ισραηλινών πολιτών. «Παρακαλώ, μην δίνετε σημασία τις φήμες που κυκλοφορούν και τις αβάσιμες αναφορές. Μιλάμε για ζωές εδώ», τόνισε ο Αντιναύαρχος.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό από ισραηλινά και άλλα διεθνή ΜΜΕ ότι η ανταλλαγή των ομήρων θα μπορούσε να ξεκινήσει από την ώρα που θα τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία, δηλαδή από τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου, αφού από εκείνη την ώρα και για τις επόμενες 4 ημέρες θα υπάρχει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το μόνο που απέμενε για να ξεκινήσει η διαδικασία της ανταλλαγής ήταν να παραδοθεί η λίστα των ονομάτων των ομήρων που θα απελευθερωθούν από τη Χαμάς στο Ισραήλ και αντίστροφα.

Οι όμηροι θα παραδίδονταν σε ομάδες του Ερυθρού Σταυρού και της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου και θα έφταναν στις χώρες του.

Πάντως, οι συγκρούσεις συνεχίζονται και σήμερα, με το Ισραήλ να ανακοινώνει ότι κατέστρεψε το αρχηγείο των μυστικών υπηρεσιών της Χαμάς ενώ κυκλοφόρησαν και πλάνα, όπου οι στρατιώτες των IDF «πνίγουν» τα τούνελ της Χαμάς με θαλασσινό νερό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο σχολιασμένα
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαζική αντικυβερνητική διαδήλωση στο Τελ Αβίβ, τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές στο Ισραήλ
Η διαμαρτυρία έρχεται σαν συνέχεια της μακρόχρονης εκστρατείας για τη σύσταση ανεξάρτητης εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τις αποτυχίες στον τομέα της ασφάλειας που οδήγησαν στην 7η Οκτωβρίου 2023
Τελ Αβίβ
Πεδίο μάχης και τα Τίρανα: Χημικά, πύρινα οδοφράγματα και κυνηγητό γύρω από το αλβανικό υπουργείο Παιδείας
Υπό τον φόβο περαιτέρω κλιμάκωσης, τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν δρακόντεια, με περισσότερους από 2.000 αστυνομικούς να έχουν παραταχθεί σε καίρια σημεία των Τιράνων
Αλβανία