Κόσμος

Ισραήλ: Ήχησαν οι σειρήνες λόγω της εκτόξευσης δύο βλημάτων από την Λωρίδα της Γάζας

Το τελευταίο 48ωρο, ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε πολυώροφα κτίρια στο κεντρικό τμήμα της πόλης της Γάζας
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συναγερμός σήμανε σήμερα (07.09.2025) στο Ισραήλ, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας εντόπισαν δύο βλήματα ου εκτοξεύτηκαν από την Λωρίδα της Γάζας προς το ισραηλινό έδαφος.

«Αφότου ήχησαν προειδοποιητικές σειρήνες στην περιοχή του Νετιβότ και στις κοινότητες που βρίσκονται κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, εντοπίστηκαν δύο βλήματα που εκτοξεύτηκαν από το κεντρικό τμήμα της Γάζας προς το Ισραήλ», ανέφερε ο στρατός.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, διευκρίνισε ότι το ένα βλήμα αναχαιτίστηκε και ότι το άλλο έπεσε σε άδεια περιοχή.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και μήνες που πυρά από τη Λωρίδα της Γάζας απειλούν τη Νετιβότ, στο νότιο Ισραήλ, πόλη με περίπου 50.000 κατοίκους η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Το τελευταίο 48ωρο, ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος πολιορκεί τη Λωρίδα της Γάζας, κατέστρεψε πολυώροφα κτίρια στο κεντρικό τμήμα της πόλης της Γάζας και ζήτησε από τους κατοίκους της να απομακρυνθούν από αυτήν, σχεδόν δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

Ο πόλεμος αυτός πυροδοτήθηκε από την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου του 2023 στην οποία έχασαν τη ζωή τους 1.219 άνθρωποι στην ισραηλινή πλευρά, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP που στηρίζεται σε επίσημα στοιχεία.

Από τους 251 ομήρους που απήχθηκαν εκείνη την ημέρα, οι 47 εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα, ενώ από αυτούς οι 27 θεωρούνται νεκροί, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε σε αντίποινα στρατιωτικές επιχειρήσεις, στις οποίες έχουν χάσει έκτοτε τη ζωή τους τουλάχιστον 64.368 άνθρωποι στον παλαιστινιακό θύλακα, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, τα οποία κρίνονται αξιόπιστα από τον ΟΗΕ.

Ο ισραηλινός στρατός έχει ανακοινώσει ότι θέλει να καταλάβει την πόλη της Γάζας με δεδηλωμένο στόχο να νικήσει τη Χαμάς και να απελευθερώσει τους ομήρους που απήχθηκαν κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Σιβηρική πανώλη»: Το μυστήριο στη Ρωσία, ο φόβος για βιολογικά όπλα και το μάθημα από την Covid που δεν πήραμε ποτέ
Πόσο καλά προετοιμασμένος είναι ο πλανήτης για την επόμενη απρόβλεπτη απειλή από μια λοιμώδη νόσο - Η Ρωσία διαψεύδει τις πληροφορίες για δεύτερο κρούσμα πανώλης στη Σιβηρία
Επιστήμονας σε εργαστήριο
Η Ισπανία αποχαιρετά τη Μαρικάρμεν: Ένα λουλούδι κι ένα σημείωμα στην πόρτα του σπιτιού που δεν πρόλαβε να ξαναδεί
Πένθος και οργή για τον θάνατο της 87χρονης που έγινε σύμβολο του αγώνα ενάντια στη στεγαστική κρίση στην Ισπανία - Η έξωση που προκάλεσε μαζικές διασηλώσεις και οδήγησε στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών
Λουλούδια για την Μαρικάρμεν Αμπασκάλ
Υπόθεση κατασκοπείας στη Βρετανία: Μέλος του Βασιλικού Ναυτικού κατηγορείται ότι συγκέντρωνε απόρρητες πληροφορίες υπέρ ξένης δύναμης
Σε βάρος του 24χρονου Τέντι Γιανγκ απαγγέλθηκαν δύο κατηγορίες - Οι βρετανικές αρχές δεν έχουν κατονομάσει επισήμως τη συγκεκριμένη ξένη δύναμη, ωστόσο το Sky News αναφέρει ότι πρόκειται για τη Ρωσία, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί
Ναύτες στη Βρετανία