Κόσμος

Ιστορική απόφαση! Αποποινικοποίησαν την ιδιωτική κατανάλωση κάνναβης στη Νότια Αφρική

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Νότιας Αφρικής αποφάσισε σήμερα να αποποινικοποιήσει την ιδιωτική κατανάλωση κάνναβης, με μια ιστορική απόφαση που ελήφθη ομοφώνως.

Ο νόμος που απαγόρευε την κατανάλωση μαριχουάνας κατ’ οίκον από ενηλίκους είναι «αντισυνταγματικός και κατά συνέπεια άκυρος», δήλωσε ο δικαστής Ρέιμοντ Ζόντο κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας που έχει την έδρα του στο Γιοχάνεσμπουργκ.

«Δεν θα αποτελεί πλέον αδίκημα για έναν ενήλικο να καταναλώνει ή να κατέχει κάνναβη ιδιωτικά για την προσωπική του κατανάλωση κατ’ οίκον», πρόσθεσε.

Νέος νόμος για την κατανάλωση κάνναβης στη Νότια Αφρική

Το Συνταγματικό Δικαστήριο έδωσε εντολή στο κοινοβούλιο να συντάξει μέσα σε διάστημα δύο ετών έναν νέο νόμο με βάση την απόφασή του.

Η κρίση του ανώτατου δικαστηρίου χαιρετίστηκε με παρατεταμένα χειροκροτήματα από τους πολυάριθμους υποστηρικτές της νομοθεσίας που ήταν παρόντες στο δικαστήριο, ενώ έξω απ’ αυτό μερικοί απ’ αυτούς επωφελήθηκαν αμέσως από την απόφαση για να καπνίσουν φανερά ένα τσιγάρο μαριχουάνας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν – Η Άγκυρα στηρίζει το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των πολέμων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Οι Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ