Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Ιταλία: 11 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Ιταλία: 11 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Αυξήθηκε ο τραγικός απολογισμός των νεκρών από τις σφοδρές πλημμύρες που έπληξαν την κεντρική Ιταλία. Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι πυροσβέστες εντόπισαν νεκρό έναν από τους τρεις αγνοούμενους στην περιφέρεια Μάρκε. 

Ο νέος απολογισμός του πρωτοφανούς αυτού κύματος κακοκαιρίας που «πέρασε» από την κεντρική Ιταλία, είναι 11 νεκροί και δύο αγνοούμενοι. Η περιφέρεια Μάρκε είναι μια από τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από φονικές βροχοπτώσεις και πλημμύρες. 

Το τελευταίο θύμα της σφοδρής κακοκαιρίας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι ένας άνδρας και οι διασώστες ελπίζουν ακόμη να βρουν ζωντανό ένα αγοράκι οκτώ ετών, το οποίο παρασύρθηκε από την βία των υδάτων ενώ βρισκόταν με την μητέρα του.

Δείτε φωτογραφίες:

Οι εικόνες από τις πληγείσες περιοχές είναι τραγικές… Κάτοικοι με σκούπες προσπαθούν να βγάλουν τα νερά από τα σπίτια τους και να καθαρίσουν, όπως μπορούν, τα προσωπικά τους είδη. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετεωρολόγοι προβλέπουν νέες βροχές και όλοι κοιτούν με ανησυχία τα σύννεφα που μαζεύονται στον ουρανό.

Δείτε βίντεο:

Τέλος υπενθυμίζεται ότι για να στηριχθούν οι πληγέντες από τις πλημμύρες, ο Ιταλός υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα διαθέσει άμεσα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις