Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ιταλία: 37 νεκροί και πάνω από 1350 νέα κρούσματα

Ιταλία: 37 νεκροί και πάνω από 1350 νέα κρούσματα

Το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία τα κρούσματα κορονοϊού είναι 1.325 και 37 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Χθες τα περιστατικά ήταν 1.400, με 52 νεκρούς. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 200.315 διαγνωστικά τεστ, το 0,7% από τα οποία προέκυψε θετικό. Κατά τη χθεσινή ημέρα, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 0,6%.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Ιταλίας, σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα βρίσκονται 27 λιγότεροι ασθενείς με κορονοϊό, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 176 λιγότεροι. Από την αρχή της πανδημίας, στη χώρα έχουν μολυνθεί 4.249.755 άνθρωποι και έχουν χάσει τη ζωή τους 127.190.

Εν τω μεταξύ, βάσει της απόφασης που υπέγραψε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, όλοι οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού θα μπορούν να λαμβάνουν ψηφιακό πιστοποιητικό (μετά από αίτημα σε ειδικό ιστότοπο) ή από τον θεράποντα ιατρό τους. Παράλληλα, το πιστοποιητικό θα μπορεί να ζητηθεί και από τα φαρμακεία, μέσω του εθνικού αριθμού ασφάλισης.

Σε μια πρώτη φάση, μέχρι τις 28 Ιουνίου, θα εκδοθούν πιστοποιητικά για όσους πολίτες εμβολιάστηκαν μέχρι σήμερα. Θα επιτρέπουν την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών εντός της Ιταλίας αλλά και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα πλαίσια των αποφάσεων για την «πράσινη κάρτα»,

Παράλληλα, στην Ιταλία, οι κάτοχοι των πιστοποιητικών αυτών θα μπορούν να εισέρχονται ελεύθερα σε δημόσιες εκδηλώσεις και να επισκέπτονται συγγενείς σε οίκους ευγηρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις