Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ιταλία: Εφτά νεκροί από τις φονικές πλημμύρες – Αγνοείται μητέρα μαζί με το παιδί της

Ιταλία: Εφτά νεκροί από τις φονικές πλημμύρες – Αγνοείται μητέρα μαζί με το παιδί της

Τουλάχιστον εφτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των σφοδρών βροχοπτώσεων και τις πλημμύρες που ακολούθησαν στην Ιταλία, και είχαν ως αποτέλεσμα δρόμοι να μετατραπούν σε χειμάρρους. 

Η σφοδρή κακοκαιρία σημειώθηκε στην περιφέρεια Μάρκε της κεντρικής Ιταλίας και σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa ήδη 7 άνθρωποι παρασύρθηκαν από ορμητικά νερά και έχασαν τη ζωή τους.

«Έχουμε έναν προσωρινό απολογισμό με επτά νεκρούς, σύμφωνα με την τοπική νομαρχία. Το έβδομο πτώμα μόλις βρέθηκε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του Φαμπρίτσιο Κούρτσο, επικεφαλής της ιταλικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

Συγκλονιστικά είναι τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας καθώς σε κάποιες περιπτώσεις το νερό έφτασε στους πρώτους ορόφους των πολυκατοικιών.

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα νερά στο Μπετολέλε, στην περιοχή της Σενιγκάλια.

Τέσσερις ακόμα εντοπίστηκαν νεκροί στην Όστρα, ένας στο Τρεκαστέλλι και ένας στην Μπάρμπαρα, επαρχία της Ανκόνα.

Σημειώνεται πως οι αρχές έχουν ανακοινώσει πως τρία ακόμα άτομα αγνοούνται, ανάμεσά του μια νεαρή μητέρα και το μικρό παιδί της.

Οι δυο τους αγνοούνται από τη στιγμή που το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στη Μπάρμπαρα. Η γυναίκα φέρεται να εγκατέλειψε το αυτοκίνητο αγκαλιά με το παιδί και έκτοτε αγνοούνται.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ενδεχομένως η μητέρα να έχει διασωθεί, όμως το ισχυρό ρεύμα του νερού παρέσυρε το παιδί της.

https://twitter.com/TgLa7/status/1570545364700377090?s=20&t=ELWHhFmiYi6rd2N7jP4gKQ

Στο χωριό Καντιάνο, το οποίο έχει πλημμυρίσει, το νερό έφτασε μέχρι τον πρώτο όροφο των σπιτιών, ενώ στην ευρύτερη περιοχή έχουν διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και οι τηλεφωνικές συνδέσεις.

Την ίδια ώρα στην επαρχία της Ανκόνα, πολλές ζώνες βρέθηκαν χωρίς ηλεκτροδότηση και χωρίς τηλέφωνο ενώ τα σχολεία θα είναι σήμερα κλειστά στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, περίπου 400 χιλιοστά βροχής έπεσαν χθες, Πέμπτη, το βράδυ μέσα σε διάστημα δύο ωρών, μια ποσότητα που στη ζώνη αυτή πέφτει συνήθως σε διάστημα έξι μηνών.

Τα βίντεο από τη βιβλική καταστροφή που βλέπουν το φως της δημοσιότητας κόβουν την ανάσα. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις