Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ιταλία – Κορονοϊός: Εμβολιάστηκε γυναίκα 108 ετών που έχει περάσει κορονοϊό

Ισραήλ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ιταλίδα, ηλικίας 108 ετών, που διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό τον Μάιο, έγινε ένα από τα πιο ηλικιωμένα άτομα παγκοσμίως που εμβολιάστηκε κατά της Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος ευγηρίας όπου διαμένει.

Η Φάτιμα Νεγκρίνι, η οποία θα γιορτάσει τα 109ά γενέθλιά της στις 3 Ιουνίου, εμβολιάστηκε σήμερα μαζί με άλλους ενοίκους του γηροκομείου, ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του ινστιτούτου Anni Azzurri San Faustino του Μιλάνου.

“Η άφιξη του εμβολίου γι αυτήν και όλους όσοι διαμένουν στον οίκο ευγηρίας καθώς και για το προσωπικό αντιπροσωπεύει μια στιγμή μεγάλης χαράς και ένα πρώτο βήμα προς την επιστροφή σε μια ήσυχη καθημερινότητα”, υπογράμμισε ο Ματέο Τεσαρόλο.

Όταν η Φάτιμα Νεγκρίνι νίκησε τον ιό πέρυσι, η εφημερίδα Il Corriere della Sera είχε γράψει επικαλούμενη την υπεραιωνόβια: “Ο Θεός με ξέχασε”.

Η Ιταλία ξεκίνησε την εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού στις 27 Δεκεμβρίου. Σε διάστημα τριών εβδομάδων, 1,15 εκατομμύριο Ιταλοί εμβολιάστηκαν, σε έναν πληθυσμό 60 εκατομμυρίων κατοίκων.

Σήμερα, ο Σάμι Μοντιάνο, ένας 90χρονος διασωθείς του Ολοκαυτώματος, έλαβε επίσης μια δόση του εμβολίου στη Ρώμη, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της περιφέρειας του Λατίου και επικεφαλής του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Τζινγκαρέτι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις