Κόσμος

Ιταλία: “Κράξιμο” στον γιατρό του Μπερλουσκόνι που δήλωσε ότι… τελείωσε ο κορονοϊός!

Σάλο έχουν προκαλέσει στην Ιταλία οι δηλώσεις του διευθυντή του νοσοκομείου Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου Αλμπέρτο Ζανγκρίλο, ο οποίες υποστήριξε στην RAI ότι ο κορονοϊός στην Ιταλία έχει αποδυναμωθεί και ότι είναι η ώρα να σταματήσει η άχρηστη «τρομοκράτηση» των Ιταλών!

«Στην πραγματικότητα, ο ιός δεν υφίσταται πλέον κλινικά στην Ιταλία», δήλωσε χθες στο τηλεοπτικό δίκτυο RAI ο γιατρός που στην χώρα του είναι γνωστός ως «ο γιατρός του Μπερλουσκόνι», αφού είναι ο άνθρωπος που παρακολουθεί την πορεία της υγείας του πρώην πρωθυπουργού.

«Τα test που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 10 ημέρες έδειξαν ότι το ιικό φορτίο σε ποσοτικό επίπεδο είναι απειροελάχιστο σε σύγκριση με τα ιικά φορτία πριν από έναν ή δύο μήνες», είπε. «Είναι η ώρα να σταματήσουν να τρομοκρατούν την χώρα».

Το “κράξιμο”

Ο νέος κορονοϊός προκάλεσε 33.500 θανάτους μέσα σε διάστημα τριών μηνών στην Ιταλία, που έγινε για εβδομάδες το επίκεντρο της νόσου στην Ευρώπη. Η βόρεια Ιταλία, και ειδικά η Λομβαρδία, συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων στην χώρα.

«Εν αναμονή επιστημονικής απόδειξης που θα υποστηρίξει την θέση ότι ο ιός έχει εξαφανισθεί…θα καλούσα όσους ισχυρίζονται ότι είναι βέβαιοι να μην προκαλούν σύγχυση στους Ιταλούς», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Σάντρα Ζάμπα, υφυπουργός Υγείας.

click4more: Βγήκε από την καραντίνα η Ελισάβετ και στα 94 της πήγε για ιππασία! (pics)

Ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Υγείας Φράνκο Λοκατέλι δήλωσε «προβληματισμένος» από τις δηλώσεις του Ζανγκρίλο. Χθες, 355 νέα κρούσματα της νόσου καταγράφηκαν στην Ιταλία, τα περισσότερα στην Λομβαρδία.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του περίφημου Ινστιτούτου Λοιμωδών Νόσων Spallazani της Ρώμης, ο Τζουζέπε Ιπόλιτο δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι ο ιός έχει μεταλλαχθεί στην Ιταλία ή έχει αποδυναμωθεί.

Σταδιακή χαλάρωση των μέτρων

Η χώρα προχωρεί σε προοδευτική άρση των περιοριστικών μέτρων από τις αρχές του Μαΐου, επιδιώκοντας να στήσει και πάλι στα πόδια της την οικονομία, και κυρίως τον τομέα του τουρισμού, με το άνοιγμα των συνόρων στις 3 Ιουνίου. Αλλά, η Ιταλία παραμένει σημαδεμένη και οι ημερήσιοι απολογισμοί θανάτων και κρουσμάτων αναλύονται με προσοχή.

Η ιταλική κυβέρνηση προειδοποιεί ότι η χώρα βρίσκεται σε μία από τις πιο ευαίσθητες φάσεις άρσης του αποκλεισμού και καλεί τον πληθυσμό να τηρήσει όσο ποτέ τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Μία εφαρμογή στα smartphone αναζήτησης επαφών για να αποφευχθεί νέα αναζωπύρωση της επιδημίας είναι ενεργή σε 20 περιφέρειες της χώρας και θα ακολουθήσουν και άλλες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Οι ΗΠΑ θα τερματίσουν τον πόλεμο σε 2 με 3 εβδομάδες» είπε ο Τραμπ - Οι 18 αμερικανικές εταιρείες που απειλεί το Ιράν
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Αμερικανός Πρόεδρος υποστήριξε επίσης, ότι «δεν χρειάζεται συμφωνία του Ιράν για να λήξει ο πόλεμος» και πως η Ουάσινγκτον έχει ήδη επιτύχει αλλαγή του καθεστώτος στην Τεχεράνη
Καπνός μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό
Διακινητής «αρχιτέκτονας» δημιούργησε μεγάλο «ναρκο-τούνελ» για τη μεταφορά χασίς από το Μαρόκο στην Ισπανία - Δείτε εικόνες
Εικόνες από το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών δείχνουν μια «πολύπλοκη υπόγεια υποδομή», μέσω της οποίας μπορούσαν να διακινούνται λαθραία έως και δύο τόνοι χασίς κάθε εβδομάδα από το Μαρόκο στην ανεξάρτητη πόλη Θέουτα
Ισπανία
Σάλος με τον σύζυγο της Κρίστι Νοέμ: Δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες του με γυναικεία ρούχα και ψεύτικο στήθος
Οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύζυγο της πρώην υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νοέμ, ντυμένο με ροζ σορτς και εφαρμοστό crop top στο χρώμα του δέρματος, και τεράστια ψεύτικα στήθη
Ο σύζυγος της Κρίστι Νοέλ
Κοινή ανακοίνωση ΥΠΕΞ για Μέση Ανατολή: «Καταδικάζουμε τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, καλούμε σε διαπραγματεύσεις μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ»
«Καλούμε το Ισραήλ να αποφύγει την περαιτέρω επέκταση της σύγκρουσης, μεταξύ άλλων μέσω χερσαίας επιχείρησης στο λιβανικό έδαφος» αναφέρεται στην δήλωση
Λίβανος
Δημοσιογράφος απήχθη στη Βαγδάτη - Συνελήφθη ένας ύποπτος
Το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ ανέφερε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων υπόπτων και την απελευθέρωσή της δημοσιογράφου, ενώ θα ληφθούν νομικά μέτρα εναντίον όλων των εμπλεκομένων
Ένας αστυνομικός στέκεται φρουρός καθώς πολίτες, εγκαταλείπουν το Ιράκ μέσω της συνοριακής διάβασης Καράμε με την Ιορδανία, μετά το κλείσιμο των αεροδρομίων στο Ιράκ λόγω της κλιμάκωσης των περιφερειακών εντάσεων, εν μέσω της σύγκρουσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν